"Усещахме, че на ИТН им е дадена тази директива да напуснат коалицията. Това беше желан изход. Те просто търсеха най-удачния за тях момент." Това заяви пред БНР депутатът от Продължаваме Промяната Йордан Терзийски.

Той бе категоричен, че казус със Северна Македония няма. Терзийски обвини парламентарната група на ИТН, че умишлена повдига темата Македония, търси провокация и саботира законопроекти.

Депутатът от ПП коментира и предприетите антикорупционни мерки от правителството. "Ударихме мафията по най-болезнените им места - във финансирането и чадъра над това финансиране", подчерта Йордан Терзийски. По думите му управляващите са на път да освободят България от "енергийно иго", а "матрьошките в българската политика" много рязко са скочили, защото "в дни като днешния всички скрити клетки на мафията се появяват".

Той заяви, че отпорът срещу правителството е толкова силен, защото са нанесени тежки удари по мафията. Терзийски смята, че отпорът спрямо правителството може да се реферира към казуса с "Капитан Андреево". Той припомни, че са поели ангажимент към избирателите да "изсветлят схемите" и да се борят с олигархията.

Терзийски посочи, че приоритетите пред правителството в момента са актуализацията на бюджета и приемането на Закона за КПКОНПИ. Оттук нататък нашите политически и партньори, и опозицията трябва да оценят ситуацията адекватно, а не да ползват едно или друго за черпене на политически дивиденти, каза народният представител.

Той изключи възможностите за преговори с ГЕРБ, ДПС и Възраждане. Йордан Терзийски декларира, че са готови "за компромиси в името на България, в името на стабилността, но не жертвайки морала в политиката."

Депутатът посочи, че ПП не се страхува от предсрочни избори, но подчерта, че това не е най-отговорното решение в момента.

Кирил Петков търси депутати, които служат на народа, а не на партийния си лидер

Кирил Петков търси депутати, които служат на народа, а не на партийния си лидер

Държавата не трябва да бъде тласкана към нестабилност заради задкулисни договорки