Не е нужно да се ходи по ръба на бръснача, а да се вземат адекватни мерки. За това настоя в сутрешния блок на БиТиВи вицепрезидентът Илияна Йотова.

По този начин Йотова не се съгласи с твърденията на вицепремиера Томислав Дончев, който на няколко пъти повтори, че е изкуство да се движим по ръба на бръснача.

Според нея най-тревожното е, че хората не вярват в мерките, които се предлагат от правителството, но не вярват и на парите, които се обявяват след заседание на Министерския съвет, че ще бъдат дадени.

Най-точният показател за състоянието на държавата е една червена карта на страната и тя вече цялата е червена. Няма област в страната, в което да няма проблем със заразата с неадекватните мерки на правителството, които приема, посочи Йотова.

Тя изрази възмущението си от поредната обиколка на премиера Бойко Борисов с джипа в посока Белград със здравния министър проф. Костадин Ангелов и директора на "Пирогов" проф. Асен Балтов. "Прекалено много уважавам пътниците в колата и не искам да коментирам повече каквото и да било. Дано водачът, изпуснал волана, не е изпуснал волана на държавата съвсем", надява се Йотова.

Строим пътища и в пандемията, хвали се Борисов пред доктори

Строим пътища и в пандемията, хвали се Борисов пред доктори

Първият участък от АМ "Европа" готов предсрочно

Тя очаква да види дали средствата, които се отделят от правителството, ще стигнат и до общинските болници. Защо е необходимо да ходим по бръснача, като можем да вземем адекватни мерки и да слезем от ръба на бръснача, запита вицепрезидентът.

"Ситуацията в държавата може да бъде квалифицирана с една дума - несигурност, защото всеки човек може да се запита дали дали може да се лекува", изтъкна Илияна Йотова.

По думите й има една несигурност в хората кой може да разреши кризата и кой може да я управлява ефективно. Нашият парламент изцяло е отстранен от потока за взимане на решения. Всички сме в една лодка и заедно да минем през морето, настоя Йотова и запита още веднъж защо парламентът е отстранен от взимането на мерки срещу коронавируса.

Тя призова за един много сериозен форум, дори оглавен от здравния министър, на който да присъстват всички заинтересовани страни, да се направи точна фотографска снимка какво представлява здравната система. Форумът трябва да каже на лекарите, че всички ние мислим за тях, подчерта Йотова и предупреди, че следващата голяма криза ще бъде в домовете за възрастни хора.

Над 2 млрд. лв. раздадени от джипката, изчислиха от БСП

Над 2 млрд. лв. раздадени от джипката, изчислиха от БСП

Димитър Данчев посочи, че 900 милиона лева са дадени за пътища

Когато бъде направена експертизата, но ако политиците говорят само с лозунги, няма смисъл да сядат на една маса и да говорят, категорична бе Илияна Йотова. Тя запита дали хората не са се уморили вече от разходките с джипа и от решенията на здравното министерство.

Йотова е на единна позиция с държавния глава Румен Радев. Ние ще излезем от кризата въпреки правителството, въпреки здравния министър и въпреки хаоса, ще излезем заедно с гражданите, увери Йотова. Тя посочи, че новата опорна точка била, че обществото е виновно, защото е безотговорно. Трябва да има повече разум, отколкото желание за политическо оцеляване, настоя Йотова.

По отношение на Бюджет 2021 тя заяви, че той виси във въздуха.

Йотова разкритикува, че няма свързаност в бюджета и нямало никаква логика в него. Всчико се прави у нас на парче - ден да мине, друг да дойде, посочи вицепрезидентът.

Йотова като цяло иска да види какви предложения ще бъдат направени между първо и второ четене в бюджета. Нека да видим цялостната картина, но за мен виси във въздуха, посочи Йотова.

Борисов се хвали: МВФ одобрил разходването на мазнинките

Борисов се хвали: МВФ одобрил разходването на мазнинките

Томиславе, препоръчват дори още повече да се инвестира в образование

По отношение на присъединяването на Република Северна Македония в Европейския съюз и правната рамка за това, Йотова е на мнение, че правителството не казва цялата истина за разговорите със Северна Македония.

Има проект, за който не знаем. Никак не съм удовлетоврена от последната среща в София по време на Берлинския процес, изтъкна Йотова, която се надява, че страната ни няма да отстъпи от позициите си.

Тя увери, че няма напрежение между Румен Радев и Корнелия Нинова, а е опит за създаване на изкуствено напрежение с цел блокиране на втория му мандат.

Томислав Дончев: Няма да затворим държавата

Томислав Дончев: Няма да затворим държавата

"Разоряващият бюджет" бил политическо клише на президента