Министрите от служебния кабинет "Янев" смениха директора на Национална агенция "Разузнаване". Новината съобщи след заседанието говорителят Антон Кутев.

Днес се взе решение Атанас Атанасов, ръководител на Държавна агенция разузнаване да бъде освободен на основание чл. 98. МС предлага да бъде издаден указ за освобождаването му, съобщи Кутев. 

Атанас Атанасов  е новият директор на Държавна агенция разузнаване

Атанас Атанасов е новият директор на Държавна агенция разузнаване

Драгомир Димитров се готви за генерален консул в Мюнхен

Това се прави в контекста на необходимостта да се гарантира устойчивостта на системата на националната сигурност на страната. Под неговото ръководство не е спазвана презумпцията за политическа неутралност и безпристрастност, налице е нарушаване на принципа при предоставяне на информация на президента, обясни мотивите той.

Издадено е постановление Антоан Гечев да бъде назначен за председател на държавна агенция "Разузнаване".

За Стефан Янев въпросът за смяната на шефовете на ДАНС и ДАР е реторичен

За Стефан Янев въпросът за смяната на шефовете на ДАНС и ДАР е реторичен

Неуспехите на правителството ще се пришият на кампанията на президента

Станислав Станчев е определен за заместник-председател на ДАНС на същото заседание на кабинета.

С правителствено решение беше освободен от поста Недялко Недялков. В тази връзка, по предложение на председателя на ДАНС, Станислав Станчев ще довърши започнатия мандат до 25 юли 2023 г.

Станчев притежава образователно-квалификационна степен "магистър" по специалността "Танкови войски-строеви" от ВНВУ "Васил Левски" и по специалността "Финанси" от УНСС. Работил е в ДАНС. Заемал е длъжности в силите на НАТО в Афганистан.

Шефовете на ДАНС и ДАР си сложили главите на тепсия, според Димо Гауров

Шефовете на ДАНС и ДАР си сложили главите на тепсия, според Димо Гауров

Трудно е уволнението им, но не могат да избягат от оценката на Радев

Припомняме, при встъпването в длъжност на служебния кабинет шефовете на спецслужбите ДАНС и ДАР се оказаха в дълъг неплатен отпуск, който съвпада със срока на работа на служебното правителство.

На 26 май от поста председател на Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС) бе уволнен Димитър Георгиев също с указ на президента Румен Радев.

Смените в ръковоствата на службите, а и в структурите на МВР бяха коментирани от представители на ГЕРБ предимно като отмъщение за разкриването на руските шпионски групи, действали у нас. В последните месеци на правителството на Бойко Борисов беше разкрита една такава група.