Трябва да бъдем много внимателни, когато даваме оценки, правим коментари и анализи за политиците в съседните държави. Понякога може да навредим на държавата. Затова предупреди лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ на брифинг пред журналисти в отговор на въпрос за срещата му с турския президент Реджеп Таип Ердоган.

По думите му Турция е една от държавите, която играе важна роля, свързана с енергетиката. Важно е да имаме тези срещи и тези контакти. Политическото ръководство на Турция много благосклонно гледа към своите съседи, в частност и България, в този процес, увери Карадайъ. И добави: Независимо дали сме на власт или опозиция, има решаване проблемите на хората, посочи той.

Карадайъ: Повечето решения на проблемите с газа и енергетиката минават през Турция

Карадайъ: Повечето решения на проблемите с газа и енергетиката минават през Турция

Лидерът на ДПС обсъди темата с Ердоган

Иначе Карадайъ обясни, че по време на срещата си с турския президент коментирали теми, като обсъдили и по-стари съвместни срещи. Като политици в България не сме затворени в пространството като част от евроатлантическото семейство, имаме съседи и международна и геополитическа дейност, уточни Карадайъ. При тази глобална енергийна криза, кризата свързана с газа и останалите кризи, в България трябва да има поглед както към всички източници за газ и изобщо суровини в енергетиката, така и пътищата за доставка, които не са толкова много, изтъкна лидерът на ДПС.

Мустафа Карадайъ поздрави служебното правителство затова, че създаде временен кризисен щаб за проблемите в енергетиката.