Скърцане в коалицията от време на време има, проблеми за решаване има и определени неща трябва да бъдат пренаредени. Това обяви вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов в сутрешния блок на БНТ.

След 3 години коалиция на управление нещата са учудващо стабилни. Между ОП и ГЕРБ има определени различия. Обикновено в България като се правят коалиции, те започват да скърцат от първия ден, посочи Каракачанов.

"Към настоящия момент има нормален диалог и да не даваме надежди от страна на опозицията, че управляващата коалиция ще се самовзриви отвътре", увери вицепремиерът.

Няма неразбирателства в малката коалиция, увери Каракачанов

Няма неразбирателства в малката коалиция, увери Каракачанов

Няма обаче намаление на бюджета на МО

Той е на мнение, че проблемите и акциите в Министерството на околната среда и водите (МОСВ) са тема за обсъждане, а не за конфронтация. Най-големите спорове в коалиция са темата с интеграцията на циганското население. Проектите за корабите и бронираните машини се движат, но заради коронавируса контактите били преустановени поради невъзможността да се пътува, каза Каракачанов.

Нищо не е спирано, просто е забавено заради ситуацията с коронавируса. Военните проекти не са спрени или забавени - движат се, увери военният министър.

Каракачанов за отношенията в коалицията: Ластикът наистина е опънат
Обновена

Каракачанов за отношенията в коалицията: Ластикът наистина е опънат

Той не искал да го къса, но ластикът щял да изплющи нанякъде

Първата група пилоти заминава след два дни за САЩ за обучение да се научат да управляват Ф-16. Коронавирусът не е оказал въздействие върху производството на самолетите. След първата група от 4 човека, трябва да заминат още 8 човека и след две години да се появят първите изтребители Ф-16.

Амбицията на Красимир Каракачанов занапред е да бъдат хвърляни усилия за обучения на личния състав и подготовката на военнослужещите. Другата негова амбиция е да се заложи допълнително в бюджета за 2021 г. 10% увеличение на заплатите на военнослужещите.

Каракачанов: И на границата, и в коалицията нещата са спокойни

Каракачанов: И на границата, и в коалицията нещата са спокойни

Българският войник не ходел на мисии със сопи и слънчогледи