И днес, и утре ще бъде стабилен кабинетът. Това заяви военният министър Красимир Каракачанов в отговор на въпрос за стабилността на кабинета и поредицата от оставки от последните дни. 

Според него това, че някой подава оставка, не е основание за дестабилизиране (на кабинета - б.р.). Това е до голяма степен регулярен процес във всяко едно правителство, разясни той.

За пореден път Каракачанов заяви, че целта на атаката по управляващите от последните месеци не са евроизборите.

Знаете какво трябва да избира парламентът в края на годината - главен прокурор, отбеляза Каракачанов. Това за него е основната част на тази операция.

"Апартамент гейт" се цели в избора на нов главен прокурор, според Каракачанов

"Апартамент гейт" се цели в избора на нов главен прокурор, според Каракачанов

А не заради местните избори

Припомняме, на 19 март 2019 г. се разбра, че вторият в ГЕРБ и бивш председател на ПГ ГЕРБ Цветан Цветанов си е закупил седми апартамент. Според неговите твърдения с тази покупка той останал само с два апартамента. След като медиите изнесоха информация, че новият апартамент е закупен на доста изгодна цена, започна разплитане на имотните сделки на управляващите, част от които са придобили нови домове на доста занижени цени.

Досега скандалът с апартаментите на властта струва оставките на:

- Цветан Цветанов от парламента;

- Цецка Цачева като правосъден министър;

- зам.-министър Ваня Колева;

- зам.-министър Красимир Първанов;

- Делян Добрев като народен представител;

- зам. областния управител на София Томи Николов.

- оставка подаде и зам.-министър Александър Манолев

От ГЕРБ подадоха оставката и на кмета на Созопол Панайот Рейзи, но той отказа засега да се оттгели от кметското място и само напусна партията. По-късно съдът го отстрани от поста.

Освен това се водят проверки срещу шефа на Антикорупционната агенцияПламен Георгиев, сина на директора на Националната следствена служба (НСлС) Борислав Сарафов и на съпругата на председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов.

Социалистът Крум Зарков също ще бъде обект на проверки от КПКОНПИ и НАП. Според публикации Зарков купил жилище в центъра на София за 1 107 евро за кв. метър.