"Поредната фалшива новина е къщата в Барселона", коментира пред БНР Цвета Караянчева, председател на Народното събрание, относно публикации в пресата в Испания, за разследване от прокуратурата в испанската област Каталуня за международна схема за пране на пари, в което е включен и българският премиер Борисов.

Според нея, появата на фалшиви новини е свързана с приближаването на България към влизане в чакалнята на еврозоната, евродепутатите от БСП Елена Йончева и Иво Христов, били основни разпространители на неверни информации, очернящи управляващите в България.

"Къща нямам, омаскариха ме", оплаква се Борисов и цитира "Братя Карамазови"

"Къща нямам, омаскариха ме", оплаква се Борисов и цитира "Братя Карамазови"

Премиерът показа инфраструктурни проекти пред Дончев, Нанков и Горанов

Караянчева коментира и президента Радев, "не е нормално това противопоставяне, което президентът започна спрямо институциите. Това наистина смущава, трябва да направи така, че всички институции при него да си говорят нормално".

По думите й, ако президентът посочва конкретни проблеми, критиките му ще са приемливи, а на тържеството за 30-годишнината на КНСБ, тя и Борисов подали ръка на Радев, защото "ние не сме Цвета, Бойко, Румен. Ние сме институции, които помежду си трябва да имат нормален и успешен диалог", а президентът трудно подал ръка на премиера.

За нея шествието, което е повел Радев в деня на Левски, не е всенародно шествие, не би имало такова освиркване на Йорданка Фандъкова, ако не било това организирано шествие с патрон Радев, преди честването. "Организирана агитка", така описва тя скандиращите и освиркващите.

Румен Радев свали политическо доверие от кабинета Борисов 3
Обновена

Румен Радев свали политическо доверие от кабинета Борисов 3

В обръщение към нацията президентът изтъкна, че България не е бунище

"Искрено се надявам, че президентът ще промени отношението се спрямо влизането на България в ERM 2. Нека и той да влезе, нека да каже, за да изчистим страховете на хората, защото е нормално хората да се страхуват", обясни тя и призова да се слушат експертите, да кажат дали е добре страната ни да се присъедини към еврозоната.

Караянчева очаква правителството да вложи много сили, за да убеди всички, че влизането в ERM 2, не е, за да бъде закичено на ревера на ГЕРБ, а се прави за по-добро бъдеще на България.

"Премиерът Борисов е доказал, че през всички тези години не е поставял чадър над никого - било на хора от ГЕРБ, било на хора от коалиционните партньори. При всяко едно доказано нарушение - всеки си понася кръста", добави тя.

Председателят на парламента се радва, "че предложението на ПГ на ГЕРБ за промени в Закона за опазване на околната среда е било прието от всички парламентарни групи. Надявам се, между първо и второ четене, да вкараме още по-рестриктивни мерки, за да може още повече да успокоим хората, а и законът да си влезе в ролята". Тя очаква горенето на отпадъци да е само в специализирани инсталации, които отговарят на изискванията.

Караянчева се притеснява да няма освирквания и на Шипка

Караянчева се притеснява да няма освирквания и на Шипка

Българските граждани трябва да са спокойни, проблемите се решават