Оптимистично е, че опозицията ще влезе в зала. Дебатите ще са в петък и вероятно в средата на другата седмица вотът на недоверие ще бъде гласуван. Мотивите за вота са за реформа в два различни варианта, които предлага министърът на здравеопазването и за намерението на министерството да се направи реформа, коментира пред БНТ председателят на парламента Цвета Караянчева.

Караянчева очаква точна дефиниция, кои точно са обществено значимите теми, за които президентът Радев вижда нужда от дебати.

ГЕРБ установиха, че социалистите живеят в друга държава

ГЕРБ установиха, че социалистите живеят в друга държава

Александър Иванов разкритикува вота на недоверие, внесен от БСП

Това което казва президентът, е като анекдота, нали казваме А, но не казваме цялата азбука, за да стигнем до Я. Най-лесно в днешния век на комуникации е да се говори по телефона и Караянчева го прави, и няма проблем.

Когато има нещо питам и премиера, и президента, на телефона съм 24 часа, особено ако става въпрос за президента и премиера, допълни тя.

Румен Радев: Убийството на журналистката в Русе показа дефицит на доверие
Обновена

Румен Радев: Убийството на журналистката в Русе показа дефицит на доверие

Дефицитът бил между институциите у нас и извън България

"Това, което се случи в Русе е ужасно като престъпление, но имаше сили, които се опитаха да обяздят тази трагедия. След като се намери убиецът, продължиха внушенията и битката срещу институциите", коментира тя

"Всичко това прави го опозицията, хора извън парламента, някой, на който му е изгодно да бие по институциите и да създава напрежение. Учудена съм как тези световни медии не провериха информацията през няколко места, но хубавото е, че всички се извиниха. Всеки може да се възползва от едно такова ужасно влияние и да направи хибридна война. Това беше атака срещу ГЕРБ и управлението", обясни председателят на парламента.

Цветанов: Вотът на недоверие няма шанс за успех

Цветанов: Вотът на недоверие няма шанс за успех

Истинската цел на БСП е дестабилизация на страната…

Караянчева коментира, че социалните закони са в дневния ред на парламента и в средата на следващата седмици са подготвени за четене Законът за личната помощ и Закона за хората с увреждания.

Караянчева е категорична, че между коалиционните партньори има диалог и се провеждат редовни разговори, управлението е стабилно.

Ниска безработица, глад за кадри и пълен мандат на правителството

Ниска безработица, глад за кадри и пълен мандат на правителството

Това вижда Караянчева и призовава: Стига вече, спрете и работете