От БСП търсели някой да им подпише вота на недоверие в здравеопазването, защото нямат капацитета и експертния състав да го направят. Това обяви герберът Александър Иванов в отговор на нападките от лидера на БСП  Корнелия Нинова при внасяне на вота на недоверие по темата здравеопазването.

Според него с вота на недоверие българското общество станало свидетел как БСП живеели в друга държава и паралелна вселена, опитвайки се да повтарят една и съща мантра.

С вота на недоверие БСП предлагат алтернатива за здравеопазването

С вота на недоверие БСП предлагат алтернатива за здравеопазването

Според Нинова сега доплащането ставало "под масата" , а сега се узаконява

Според Иванов червените са подходили избирателно, защото са се срещнали само с малките общински болници. Едва днес са се срещнали с БЛС, тъй като може би вече вотът им е бил написан.

Системата може би наистина има нужда от рестарт и ние ще намерим правилната формула за разрешаването на проблема на обществено обсъждане, обеща Иванов от името на ГЕРБ. Той припомни всички успехи на правителството в здравеопазването.

Вместо да изброяват колко здравни министри и шефове на НЗОК имало при управлението на премиера Бойко Борисов, в БСП трябвало да си зададат въпроса колко пари е отпуснало правителството в сектор здравеопазване, призова Иванов.

БСП критикува: ГЕРБ бъркат в джоба ни, но не дават качествено здравеопазване

БСП критикува: ГЕРБ бъркат в джоба ни, но не дават качествено здравеопазване

Управляващите нямали идея за реформа

"Колко високотехнологични и преоборудвани болници бяха открити досега, колко пари бяха дадени за разкриването на нови онкологични отделения и за тяхното лечение", запита реторично герберът, добавяйки, че в момента тече процедура за закупуването и подмяната на всички линейки за бърза помощ.

Обявената реформа от МЗ търси консенсус и никой не отрича, че има проблем, но ГЕРБ и ОП са единственото правителство, което признава и цели подобряването на здравния достъп и осигуряване за българските граждани, посочи Иванов.