Председателят на парламента Цвета Караянчева сподели, че много я заболяло от коментарите след видеото от партийната среща с нейни участие.

Нека да разграничаваме начина на говорене, когато говорим институционално, когато говорим в Народното събрание и когато говорим на партийни срещи, коментира по този повод тя пред медиите. Много ме заболя, говоря човешки, изтъкна тя. Коментарът й бил изрязан и поставен до такива на предишни председатели на законодателния орган, които говорели институционално.

Не беше коректно по този начин да се представи моето говорене, подчерта Караянчева. Като председател на Народното събрание тя също има редица институционални изказвания пред международни институции.

Българите не прощавали наставнически и грозен тон от политиците

Българите не прощавали наставнически и грозен тон от политиците

Експерти напомнят, че има разлика между директно и назидателно говорене

"Никога не съм си позволявала да се меся в работата на медиите. Никога няма и да го направя, но чисто човешки, като жена, като политик, беше много обидно, защото това наистина предизвика съвсем друг отзвук", сподели още парламентарният шеф.

Припомняме, изказване на Караянчева преди дни разбуни духовете. На среща с членове на ГЕРБ в Лом тя настоя протестиращите да не се движат по магистралите или с метрото, щом не им харесва управлението.

По този повод експертът по етикет и протокол Милена Хлебарова коментира, че съветниците на Караянчева не са в единотипие с българската народопсихология. Според нея не може да бъде простено, ако тонът бъде наставнически и грозен, тъй като такова нещо никога не е било харесвано у нас.

Караянчева възмутена, че Цветанов подкрепя президента и служебен кабинет
Обновена

Караянчева възмутена, че Цветанов подкрепя президента и служебен кабинет

Да хвърляш кал по мястото, откъдето си тръгнал - не е най-добрият старт на нов политически проект, подчерта Караянчева