Човек, близък до Корнелия Нинова, е взел над 150 млн. лв. от Бойко Борисов през обществени поръчки. Това обяви пред БНТ Кирил Добрев, който е член на Националния съвет на БСП, в отговор на обвиненията на председателя на партията, че вътрешнопартийната опозиция е отгледана от Бойко Борисов.

Добрев отказа да назове човека, когото има предвид. Спомена единствено, че става въпрос за член на Изпълнителното бюро на БСП. Той първо искал да изчисти този въпрос вътре в партията, а после ще представи информацията публично. Затова очаквал лична среща с Корнелия Нинова.

Кирил Добрев настоя, че виждал в "Продължаваме промяната" единствената възможност за отстраняването на ГЕРБ от управлението. Според него обаче БСП не трябва да участва с министри в новия кабинет, защото не била в позиция да поема подобни ангажименти. По думите му няма жив министър от правителството на Жан Виденов, който да не е в преговорните екипи.

Нинова готова да работи денонощно за съставяне на правителство

Нинова готова да работи денонощно за съставяне на правителство

Още не е решила дали да се кандидатира за председател на БСП

след като тези хора днес са лицето на БСП след петгодишна реформа и обновление - по-добре да не участваме в правителството", изтъкна Добрев и допълни: "БСП постигна най-ниския си резултат исторически. И от тази позиция ти не можеш да водиш такива преговори. Нямаш моралното право. Да, трябва да подкрепиш управление, което да свали ГЕРБ и да отдалечи ГЕРБ от властта. Но да влезеш вътре, да поемаш политически ангажименти, да поемаш управленски ангажименти - за мен е самоубийство."

Кирил Добрев коментира още, че всяка партия излиза от управление с по-нисък рейтинг. Затова според него не е добре за БСП да участва в правителство след слабото представяне на изборите.

"Ние сме в менгеме между две десни партии и с опозиция - още две десни партии - как ще мине лява идея, освен ако не е разписано", попита Добрев.

Искащите заседание на НС на БСП: Подписката ни е легитимна, имаме право по устав

Искащите заседание на НС на БСП: Подписката ни е легитимна, имаме право по устав

Подписалите са изпратили и индивидуални имейли…

Според него сега е моментът партията да се съсредоточи върху решаването на вътрешните си проблеми.

"Според Корнелия Нинова червените линии в преговорите са джендърите и Република Северна Македония. Ами, ако дойде нов лидер и очаква да постави червена линия бедността", попита Добрев.

"Това да помогнеш на бедния, да помогнеш на този в нужда - е изконно задължение. А днес се делим на такива, които гонят джендърите и които са против зелените сертификати. Нинова се държи като заместник-председател на Волен Сидеров и на Коцето от "Възраждане" с подобно поведение. С подобно поведение заедно с тях ще се реди да влезе в парламента след 4 години", убеден е той.

БСП не се събра на Позитано, Пленумът неприсъствено даде мандат на Нинова
Обновена

БСП не се събра на Позитано, Пленумът неприсъствено даде мандат на Нинова

Националния съвет на партията е онлайн, а решенията ще са на подпис