Румен Радев е президентът, с който ще продължи промяната. Това заяви Кирил Петков - съпредседател на едноименната партия "Продължаваме промяната", която спечели парламентарните избори миналата седмица.

Припомняме, Петков бе служебен министър в първия кабинет на Стефан Янев, назначен от президента Румен Радев в първия му мандат. 

Румен Радев затвърди срещу Герджиков с над 66%

Румен Радев затвърди срещу Герджиков с над 66%

На балотажа за президентските избори

По думите на Кирил Петков процесът по съставянето на правителство върви прозрачно и диалогично.

"Запретваме ръкави, има много работа, заедно ще успеем", каза Кирил Петков.

Другият съпредседател на ПП - Асен Василев заяви, че от вторник започва детайлна работа, за да направят ясен, конкретен план как България да стане едно по-хубаво място за следващите години.

Целта ще са конструктивни, детайлни преговори, които да изключат конфликти между партньорите впоследствие, каза Кирил Петков. Той изтъкна, че България е активен и силен член на ЕС с натовска ориентация.

Още тази седмица "Продължаваме промяната" преговаря с всички без ГЕРБ и ДПС

Още тази седмица "Продължаваме промяната" преговаря с всички без ГЕРБ и ДПС

Готови сме да бъдем първа политическа сила и да носим тази отговорност, увери Асен Василев

Пред БНТ Тома Биков от ГЕРБ заяви, че от партията не съжаляват, че са подкрепили проф. Анастас Герджиков. Кандидатурата на Герджиков не е била по-слаба от тази на Радев, а дори - напротив, увери той.

Герджиков е бил достойна кандидатура, а от ГЕРБ са искали да дадат знак, че са готови да протегнат ръка, изказа мотивите си той.

Висшистите предпочетоха за президент Радев пред Герджиков

Висшистите предпочетоха за президент Радев пред Герджиков

Герджиков обаче събира по-голяма подкрепа сред поддръжниците си в София

"Тази ръка очевидно не е приета и оттук нататък ни чакат сложни времена. Но - глас народен, глас Божи! Просто средата е такава, че за такива хора в момента, за съжаление, няма място в българската политика и президентството", каза Биков.

Според него в средата: "Има място за хора, които се блъскаме от сутрин до вечер и за съжаление не носим никакъв резултат на страната по този начин, включвам и себе си във всичко това." - допълни Тома Биков. 

За кого гласуваха загубилите на първия тур

За кого гласуваха загубилите на първия тур

Изключителен интерес представлява къде са отишли гласовете на ДПС?