СДС зарадва бургазлии с 10 казана курбан на крайбрежната алея в Морската градина. За раздаването му пристигна Любен Дилов-син, лидер на движението "Гергьовден" и певецът Дичо, бивш вокал на групата "Д2". Гергьовденският курбан се раздава традиционно на това място и на този ден от "Гергьовден".

Тази година курбанът бе "коалиционен", тъй като движението е част от коалицията "Съюз на демократичните сили".

"Честит празник на всички с името Георги, на служещите в армията и на всички българи. Дай Боже, да сме по-добри и по-усмихнати. Докато има лоши змейове, ще има и човеци, които да се борят с тях. Гласувайте за човеците на 12 май", е казал Костадин Марков, водач на листата на СДС-Бургас.

"Змеят твърде често е това, което ни гледа в огледалото рано сутрин. Преди да погледнем враговете, които трябва да победим на изборите, първо трябва да победим себе си.

Затова движение "Гергьовден" и СДС днес сме заедно, защото през годината, която мина, успяха да победят най-страшния змей - този, който носеха вътре в себе си. Вярвам, че ще успеем заедно", е казал Любен Дилов и е призовал всички да опитат от курбана.

"Съобщавам на целия български народ, че има курбан - край на постната пица. Това е последният курбан в условията на аналогова телевизия, следващият ще бъдем принудени да направим по време на цифровизация, така че да си пожелаем много усмивки и много добро настроение", е призовавал бургазлии Стефан Цинцарски - син кандидат-депутат.