Гражданската листа „Модерна България" - коалицията, обединила създаденото от ексдепутата от НДСВ Борислав Цеков едноименно движение и партиите Българска партия Либерали и „Бургас" е издигнала пълни кандидатски листи във всички избирателни райони на страната.

Всички 240 граждански кандидати са издигнати от повече 60 граждански организации и инициативни комитети от състава на непартийното Движение „Модерна България", както и с подписки от граждани, съобщават от коалицията.

Те включват изтъкнати университетски преподаватели и експерти, юристи, лекари, икономисти, ръководители на неправителствени организации, общественици, студенти и организатори на протестите от различни градове. Зад всяка кандидатура стои ясната обществена отговорност на издигналите ги граждански структури, уточняват още от „Модерна България".

Подчертава се, че сред тях няма бивши министри и зам. министри, защото тези държавни длъжности са пряко отговорни за разпореждането с публични ресурси. Не са включени и хора, заемали други държавни или обществени постове, за които са останали неразсеяни съмнения за корупция, злоупотреби и разхищения.