Членовете на Изпълнителното бюро на БСП изслушали Ваня Добрева по казуса с обвиненията в шпионаж.

Шпионаж в полза на чужда държава е едно от най-тежките престъпления, обяви на брифинг лидерът на партията Корнелия Нинова. Червените оценяват случилото се вчера като провокация. Левите не приемат воденето на свидетели с белезници. Вчера се минаха граници, каза Нинова.

Припомняме, навръх 9 септември електронното издание на в. "Дума" съобщи, че бившият главен редактор Юрий Борисов е арестуван по обвинение за шпионаж. По-късно стана ясно, че Борисов само е разпитван като свидетел. Вечерта от прокуратурата съобщиха, че все още няма обвинения по разследването. 

Москва готова да защитава заподозрените в шпионаж русофили у нас

Москва готова да защитава заподозрените в шпионаж русофили у нас

"България, ти вече се опозори. Време е да се опомниш"

Според Нинова не случайно е избран моментът, в който се случва това. Бойко Борисов разделял обществото на русофили и русофоби, по думите й. Посягало се и на свободата на словото, според нея.

Юрий Борисов е журналист. Ваня Добрева като общественик многократно публично е изразявала своята позиция за сътрудничество между Русия и България. Това не ги прави престъпници, защити ги Корнелия Нинова. 

Оценяваме случилото се като провокация срещу правото на свободно сдружаване, подчерта тя. Арестите в предизборна ситуация се ползвали от Борисов, защото той бил воден от желанието да запази властта си на всяка цена.

Това се правело, за да се прикрият други скандали. Докато по този начин ни разделя и противопоставя, ни отнема най-ценното право - свободата, недоволна е червената водачка. 

Николай Малинов с обвинение, Решетников със забрана да влиза в България
Обновена

Николай Малинов с обвинение, Решетников със забрана да влиза в България

По разследването "Русофили"

Социалистите не се месят в решението на прокуратурата да се наложи забрана на Решетников да влиза в България, стана ясно още на брифинга на БСП. 

Деница Златева подкани Мария Габриел да изпълни със съдържание ресора си

Деница Златева подкани Мария Габриел да изпълни със съдържание ресора си

В сравнение с това, което сме могли да получим, ресорът е по-слаб