Очаквам нови скандали в МВР, въпреки направените промени.

Това заяви в Пловдив лидера на ДСБ Иван Костов, цитиран от Радио Пловдив.

Той изнесе лекция за европейските дефиците в страната пред студенти от Европейския колеж.

Според него новия вътрешен министър е разочаровал вече европейските и натовските наблюдатели с изказването си, че в България няма мафия.

„Не може да се правят подобни изказвания, когато непрекъснато търпим критики за огранизираната престъпност в страната", коментира Костов.

Той допълни че в силовото министерство не знаят на кого първо да противодействат, което пък доказва че не могат да се спраявт със ситуацията.

Това ще доведе до още по-голямо напрежение в самата система на МВР и до нови размествания в нея, допълни експремиера.

От друга страна според него големия бюджетен излишък, които в момента е в размер на близо 3 милиарда лева ще е основа за нови корупционни схеми и източване на пари.

В тази връзка Костов изказа опасения, че и новия доклад на Еврокомисията ще бъде особено критичен в частта вътрешен ред и сигурност и съдебна система.

Относно обещанията на управляващите за увеличавене на доходите Иван Костов заяви че това ще доведе до още по-голямо покачване на инфлацията и че хората с най-ниски доходи отново ще бъдат ощетени.

„Социално отгворна политика не се прави за кратко време, а левия завой на правителството показва, че са разбрали че губят общественото доверие", категоричен е Костов.