Определено има разочарование в делегацията на Дмитро Кулеба след срещите в България. Това заяви пред Нова телевизия председателят на Асоциацията на българите в Украйна и член на делегацията на Кулеба Антон Киссе.

Припомняме, вчера стана ясно, че на срещата между украинския външен министър и премиера Кирил Петков Украйна е поискала официално оръжия от България. За такъв разговор разказа самият Кулеба, който се срещна с депутатите в парламента. Въпросът за доставка на оръжия за Украйна обаче предизвика остри противоречия както в коалицията, така и между властта и опозицията.

Киссе, който е присъствал на срещата между Петков и Кулеба, заяви, че дали страната ни ще предостави военна помощ на Украйна ще стане ясно, когато има индивидуални срещи и когато експертните групи се договорят.

Външната комисия дава мандат на правителството за "техническа помощ за защитни цели" на Украйна"

Външната комисия дава мандат на правителството за "техническа помощ за защитни цели" на Украйна"

Решението е след посещение на украинския външен министър Дмитро Кулеба

На такива срещи не се взимат решения, а се определят основните цели и задачи, поясни той.

"Украйна не може да отговори на условията, които Русия поставя. Нито един управляващ лидер в света няма да направи крачка, с която да остане в историята като дал от своята територия", категоричен бе Киссе.

"Твърдо стоим на позицията, че нашите условия, трябва да бъдат чути. Когато има смърт и се убиват хора, няма аргументи", изтъкна още той.

Радев предложи на Кулеба да лекуваме украински военни

Радев предложи на Кулеба да лекуваме украински военни

Радев иска бързо разследване на цивилните жертви и строго наказание

По думи на Киссе украинските войници нямат достатъчно бронежилетки. Майките изпращат синовете си и искат да им дадем, за да отидат на фронта, посочи той и добави: "Определено има разочарование в нашата делегация".

Киссе обаче изрази благодарност към всички българи, които оказват помощ на украинците.

"Това е голям жест. Разбирам, че в България се живее трудно, често идвам тук. Въпреки това обаче вие ни помагате", заяви той.