Любимата улица на премиера Бойко Борисов е столичната "Граф Игнатиев" в сегашния вариант (след многократно удължения ремонт и скандалите за неговото качество - б.р.).

Аз живеех там доста време и помня каква разруха беше там десетилетия. Трамваят го чувах от "Руски паметник" - толкова тракащ, каза Борисов пред Нова телевизия. 

Пак затвориха Графа за ремонт

Пак затвориха Графа за ремонт

Отсечка от столичната улица "Граф Игнатиев" осъмна затворена за ремонт

Запитан дали е искал да напуска политиката, той отговори, че на всеки се случва. Има толкова разочарования, някой направил нещо калпаво, вместо да му се радваш, отиваш и гледаш - някой си оставил ръцете.

Това е сложна игра, ако беше преди 12 г., да кажеш - тръгвам си. Сега са много хора. Съдбите на много хора са свързани, това са много години, обясни Борисов.

300 000 лв. спестила сменената подложка от ремонта на Графа

300 000 лв. спестила сменената подложка от ремонта на Графа

Настоящата подложка с нива е по-лоша от предвидената

Той отново каза, че няма приятели. "Разочарованието веднага идва. Приятелски кръг нямам", заяви Борисов. 

Борисов: Съдиите си избират съдия, прокурорите - главен прокурор
Обновена

Борисов: Съдиите си избират съдия, прокурорите - главен прокурор

Не желае да коментира решението

Борисов призна, че няколко пъти бил обиран преди да стане премиер. Няма хоби, обича кучетата - в двора са 3, на Бояна съм си взел, сега рисува човечета на внука си.

Запитан за думите на Валери Симеонов, че ТЕЦ Варна е пример за обвързаност, той отговори: "аз мога да кажа, че това е пример за тях. А с бароните в "Марицата" да не би да няма обвързаност - не можем да се оправим още с тях. Всеки да си гледа работата, на Валери Симеонов не съм дал оценка.".

Те имат право да говорят каквото искат, аз имам право да не им обръщам внимание, каза Борисов и обясни, че в предизборно време не обръща внимание на това, което правят.

Относно Цветан Цветанов, който дълги години беше шеф на предизборния щаб и втори човек в партията, премиерът заяви, че много пъти е правил забележка, но след репликата му, че няма кой да го накаже последвала реакция. "Вярващ човек съм и смятам, че всеки може да бъде наказан. Да благодарим на Господ, че сме живи и здрави, това е най-важното", каза Борисов.

Запитан за АМ "Струма" и възможността най-трудната последната фаза да не бъде платена, той отговори, че е поел ангажимент да докара двете страни на Кресна. От там нататък са Зелените - да проведем дебат, дали да не направим това, което ние предлагаме, или да се качи в планината, каза Борисов.

Той отрече да има проблеми с качеството на новия мост във Варна, където часове след откриването му падна електрически стълп, той заяви, че на кръговото във Варна никога не е имало проблем. Като има наводнение, виждате Враца, Италия - всичко е в тиня. Когато паднат 100 л на кв/м - често ви атакуват на тема качество. 

Има или няма щети по инфраструктурата във Варна?
Обновена

Има или няма щети по инфраструктурата във Варна?

Как е планирана инфраструктурата за над 120 млн. лева

Нямаме майстори които редят павета. Сега в тая "тоталитарна" държава, няма кой да чукне павенцата с чукче, каза Борисов.

Според него е няма приоритет дали партията му да е първа в София или като брой общини - всичко е важно. "В София нямаме пряк сблъсък с БСП, те са кукувици, нямат кандидат", каза Борисов.

За новия завод на Фолкваген, които предпочетоха Турция пред България, Борисов призна, че два пъти е давал хеликоптери да облитат терени. Само последната седмица имаме 2 завода автомобилостроене, каза Борисов по повод откриването на турски завод в Пловдив преди дни.

За отлагането на дата за преговори със Северна Македония, Борисов даде пример - когато България трябваше да влезе в ЕС и в НАТО, го наричаха Цивилизован избор - всички партии бяха "за". В Северна Македония и в Албания не е така. Ние не сме съгласни да вземат нашата история. Ние затворихме 4 ядрени реактора, за да влезем в ЕС - това са милиарди левове, призна премиерът.

Относно борбата с контрабандата Борисов каза: "В аптеки в Холандия се продава марихуана на дребно. И ми идва отвътре да ги питам - къде им е склада на едро".