Лидерът на НФСБ Валери Симеонов окончателно е скъсал отношения с доскорошния си партньор Волен Сидеров.

Това стана ясно от коментара на Симеонов в студиото на Нова телевизия. Той не вижда никакъв път за бъдещо сътрудничество, при положение, че отново доверието му се е оказало неоправдано, въпреки че през 2016 година заедно с ВМРО са дали кредит на доверие на атакистите.

Волен Сидеров влиза в битката за София като мъж в състезание между жени и полумъже

Волен Сидеров влиза в битката за София като мъж в състезание между жени и полумъже

Очаква поздравления от ГЕРБ, тъй като столицата има нужда от партия като "Атака"

Като леко налудна теза Валери Симеонов определи самочувствието на Сидеров, че той е направил патриотите политици. "Надявам се да не стигне дотам, че да обяснява на българския народ, че е създал родителите си", посочи Симеонов, припомняйки, че именно в негова телевизия и от негово предаване е тръгнала популярността на Волен Сидеров.

Лидерът на НФСБ заяви, че не се кандидатира за кмет на София, защото е регистриран в Бургас, но и защото не се чувства софиянец. Не би било морално и почтено да се включи в битката за управлението на столицата. Евентуалната загуба на изборите от страна на Йорданка Фандъкова в София ще подкопае доверието спрямо ГЕРБ и според Валери Симеонов може да отвори вратата за евентуални парламентарни избори. Той лично обаче няма как да подкрепя Йорданка Фандъкова за нов мандат, тъй като София заслужава по-добър кмет.

Стефан Иванов е кандидатът за кмет на НФСБ за изборите
Обновена

Стефан Иванов е кандидатът за кмет на НФСБ за изборите

Партията излиза с програма за умерено и устойчиво развитие на София

В студиото на Нова телевизия Валери Симеонов разви и тезата, че вече бившият зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов е бил принуден да напусне партията след натиск или договорка, но във всеки случай под влияние на ДПС. Симеонов припомни, че именно Цветанов е човекът, успял да разбие монопола на ДПС в малките общини и смесените райони. Цветанов е освободен заради топлите връзки между ГЕРБ и ДПС и икономически обвързаности. Като пример за такива Валери Симеонов даде изнудването на държавата да даде студен резерв на ТЕЦ "Варна".

Валери Симеонов видя ръката на ДПС с оставката на Цветанов

Валери Симеонов видя ръката на ДПС с оставката на Цветанов

В ГЕРБ не се подават оставки, там има оставчване

"Трудно мога да се чувствам съучастник в това, участието ни е във властта е твърде рехаво", обясни Валери Симеонов, попитан за това, че все пак Обединените патриоти са коалиционният партньор на ГЕРБ в това управление.