"Госпожо Фандъкова готова съм на дебат с вас лице в лице, без да се криете зад екипи, проекти, съветници и ромския вот в кварталите.".

С тези думи Мая Манолова отрече да отказва дебат с опонента си кандидата на ГЕРБ Йорданка Фандъкова.

С кого предпочитате и пред кого, попита Манолова и предположи, че може това да стане и пред столичния квартал "Факултета", а не пред младежите от "Спаси София". Според нея статуквото е впрегнало ресурса си, мобилизиран е целият подземен свят, а Фандъкова е готова да стане кмет с подкрепата на подземния свят

"Фандъкова е пълен хегемон в ромските квартали с дирижиран и напазаруван вот", констатира бившият омбудсман. Според нея Фандъкова се е скрила от дебат и е избягала от дебат, организиран от гражданите и "Спаси София", а тя е готова на дебат с Фандъкова във всяка една телевизия, терен и включително на международната космическа станция. 

ГЕРБ отварят темата за Изборния кодекс

ГЕРБ отварят темата за Изборния кодекс

Дариткова иска конструктивно и диалогично обсъждане на ИК след изборите

Манолова увери, че ще гласува за кандидата за ДБ в своя изборен район, който ще се изправи срещу кандидата на ГЕРБ.

Мая Манолова увери и че не води пазарлъци и не обикаля партийните централи.

"Заявих своята принципна подкрепа за г-н Борислав Игнатов и г-н Борис Бонев по време на предизборната кампания за разлика от г-жа Фандъкова, която обикаля централите", отговори на въпрос на News.bg дали очаква подкрепа от "Демократична България" на балотажа.

Припомняме, преди няколко дни на брифинг в централата на "Демократична България" стана ясно, че те няма да подкрепят нито Манолова, нито Фандъкова на балотажа с аргумент, че двете дами не споделят тяхната политика.

По думите й тя е на страната на 2/3, които гласуват за промяна на модела. На нея се паднала отговорността да довърши битката за столицата като средство и инструмент на промяната.

По време на брифинга няколко граждани се провикнаха и помолиха Манолова да отговори на техните въпроси и да обясни как е мобилизиран целият подземен свят и кои от там подкрепят Йорданка Фандъкова