Веселин Марешки е начело на листата на коалиция "Воля - българските родолюбци" за евровота.
"Основна цел ни е да изпратим в Европейския парламент български родолюбци, а не безродници". Това заяви пред БНР лидерът на партия "Воля" Веселин Марешки.

По думите му, няма да е проблем да бъде на първата позиция, защото хората искат да виждат успели българи, но успели не на техен гръб.

"Марешки не слуша никой, освен не своите избиратели, а българския народ като цяло. Не всички гласуват за мен, но всички харесват това, което правя. Защитаваме интереса на всички български избиратели. ... Когато се боря срещу картелите, другите страхливо се крият и никой не обелва дума за тези неща. Освен Марешки, кой се бори срещу картелите", изтъкна се самият той.

След него в евролистата е Орхан Исмаилов, доскорошен лидер на НПСД. Според Марешки членовете на Народна партия за свобода и достойнство (НПСД) не са свалили доверието си от него.

Припомняме, след решението на Исмаилов водената от него партия да се коалира с партията на Марешки, от НПСД обявиха, че няма партийно решение за подобно обединение и Исмаилов бе свален от поста. Преди дни съдът призна Касим Дал за сегашен председател на НПСД.

ЦИК обяви обществена поръчка за 3000 машини за гласуване за евровота

ЦИК обяви обществена поръчка за 3000 машини за гласуване за евровота

Максималната прогнозна стойност на обществена поръчка е сума в размер на 7 500 000 лева

За очакваните резултати лидерът на "Воля" не изключи възможността да не излъчат европредставител след изборите. Марешки се опрадва с "фалшификациите, които се готвят". Все пак той вярва, че ще прескочат прага от 5,8%.

"Отиваме на европейските избори във формат - коалиция "Българските родолюбци", като към него продължават да се включват. Това е единствената алтернатива на цялото статукво от 1989 г. насам. Говорим за истинска алтернатива на успели, прагматични хора, които могат да променят България, ако българските граждани имат желание за това", обяви лидерът на "Воля".

41% от българите възнамеряват да гласуват на евровота

41% от българите възнамеряват да гласуват на евровота

Патриотите без евродепутат

"Всички са забелязали как отиват там, започват да говорят на административен, сух и скучен език. Стават някакви сухари, които използват шаблони и никой не ги разбира какво правят, какво говорят. Сега в края на мандата са се активирали да показват кой какво е свършил, а българският народ по джоба си усеща кой работи за него и кой го ограбва", заяви Веселин Марешки.

Аптечният бос, срещу когото има спрени дела за рекет, побой, изнудване, е уверен, че ако неговата партия управлява, България ще бъде различна и то в много кратки срокове. "Когато променим Европа, след това ще променим и управлението в България", категоричен е Марешки.