"ДПС не е под угроза". Така отговориха от партията на атаките на бившите си колеги, последвали доскорошния лидер Лютви Местан.

Като смущаващо Тунчер Кърджалиев определи казаното от хората на Местан на брифинг в НС.

Олигарх ли е Доган, питат хората на Местан

Олигарх ли е Доган, питат хората на Местан

Хюсеин Хафъзов не искал да е антинатовец, мечтаел за генералски лампази

Припомняме, почти целия предиобед парламентарните репортери бяха занимавани от проблемите на бивши и настоящи членове на ДПС, като брифингът на ДПС депутата Кърджалиев е третият за деня по темата.

По думите му, на обиколки в страната той не чул избирателите на ДПС да се чувстват непредставени. "Няма такова нещо", категоричен е Кърдажлиев и изтъкна, че ако Местан ще прави проект, той трябвало да си търси свои сподвижници.

Депутатът от ДПС обаче призна, че има вероятност партия на Лютви Местан да открадне част от избирателите на ДПС. Това не означава непременно, че под угроза е ДПС, убеден е Тунчер Кърджалиев.

Речта на Ахмед Доган, според него, не е отворила пропаст между ДПС и избирателите на формацията. "ДПС има автентични структури, които са неуязвими. Не и от тези хора, които са дали пресконференцията", смята той.

Междувременно стана ясно, че парламентарното ръководство на ДПС преговаря с председателя на НС Цецка Цачева за изхвърляне на отцепниците, начело с Лютви Местан, от парламентарните комисии и делегации. Това стана ясно от думите на Мустафа Карадайъ след среща при парламентарния шеф.

Нямало предварителни теми за разговора с Цачева. "При промяна в парламентарна група има промени в постоянни делегации, в постоянни комисии, тези въпроси ги обсъдихме", поясни Карадайъ. Разговорът се наложил, защото от партията смятали да предложат свои депутати на място на отлюспилите се.