Миграционната криза е латентна война на цивилизациите, която трябва да се осъзнае. Тя (западната цивилизация -б.р.) носи моралната вина за цялото това нашествие, заяви в сутрешния блок на bTV съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов.

Той неглежира логистичното осигуряване на полицаите, които бяха командировани да пазят българската граница от мигрантите без осигуряване на елементарни условия. "Найлонови палатки, скъсани кубинки - това са проблеми на съответното ведомство. Важното е да се издигнат в култ интересите на държавата", заяви патриотът.

Находчиви мигранти масово прескачат със стълби оградата по границата ни

Находчиви мигранти масово прескачат със стълби оградата по границата ни

Купуват ги по 20 лири

Според него българската граница е най-добре пазената граница на ЕС. "Вие не мислите ли, че БГ граница е най-сигурна от целия ЕС?", обърна се Симеонов към водещия. "Живеем в период на сериозни рискове и опасности, свързани със съседните държави, надявам се, че България е непривлекателен фактор на бежанците", допълни той.

Патриотът повтори, че няма случаи на преодоляване на оградата, която е частично изградена по нашата граница. "Държим на изграждането на защитното съоръжение, оградата се изгражда. Доброто е, че е изградена на равните и най-рисковите участници. Няма случай на преодоляване на оградата, тази е двойна с разстояние между редовете", обясни наблюденията си депутатът. Той поясни, че от 260 км е построена само 60 км, останалото е с гъсти шубраци и храсти.

Запитан защо с такива бавни темпове напредва строежът на защитното съоръжение, той отговори: "От година съм в парламента и там нещата се вземат с определена инертност.

Изпращането на армията е отговорното решение. Участъците, където няма ограда са най-трудни, насечени. Там оградата е най-скъпа. Не може да стане бързо, важно е да има финансиране. Има гаранция, че т.г. оградата ще бъде завършена. Това беше нашето условие да подкрепим бюджета", обясни Валери Симеонов.

Относно добилата известност в последните дни идея за връщане на наборната служба, Симеонов заяви: "Възможно е да се върне наборната служба, няма нищо невъзможно".

Той наблегна на патриотичните мотиви в това предложение. "Като говорим за армия - това е дълг пред отечеството, който всеки мъж трябва да отслужи. "Който не храни своя армия, ще храни чужда", повтори Наполеоновия цитат Симеонов.

Той изрази своето виждане, че казармата възпитава отговорност в мъжете. "Един друг важен елемент и следствие от службата - изграждане на чувство на отговорност на индивида, младия човек и обществото. Образованието не може да се справи", убеден е патриотът, който е привърженик и на връщане на чосовете по военно обучение в училище.

"В средния курс, когато бяха часовете по военно - изучаваха се общовойскови обстановки, познаване на оръжие от една страна, даване на първа помощ, спасяване на човешки живот. В Бургас живеят до една технологична бомба и - всяка нощ - миризмата в кварталите "Изгрев" и "Славейков" е пословична", мотивира искането си за часове по вонна подготовка патриотът.

Той е убеден, че семейството не може до такава степен да възпита самоусещане в индивида "Къде съм аз в обществото".

Наборната служба е свързана с непосилни разходи, смята Велизар Енчев

Наборната служба е свързана с непосилни разходи, смята Велизар Енчев

1.5 млрд. лв. годишно за поддържането на казармите...

Относно създаването на новата партия на доскорошния лидер на ДПС Лютви Местан, отзоваването на турски аташе Угур Емироглу и ответната реакция на Анкара, Симеонов заяви, че турският дипломат констатирано е извършвал противодържавна дейност.

Той е правил разузнавателна и агентурна дейност под прикритие на вероизповедание. Това е ставало в Шумен, Разград, Русе. "Прекалено демонстративно извършва дейността си и българските граждани от турски произход придобиват усещането, че Българи е разграден двор и всичко е позволено", каза Симеонов.

Изгонихме аташе от турското консулство в Бургас

Изгонихме аташе от турското консулство в Бургас

От външно министерство обявиха пред news.bg

"Не вярвам, че Доган и Пеевски са противници на Турция", заяви той относно информацията, че имат забрана за допускане на територията на южната ни съседка. Относно Местан Симеонов обясни: "Този човек с неговото арогантно поведение, многословие, надменност към останалите определено дразни. Той лепеше безотговорни етикети - национал-популисти, фашисти - това, което не може да бъде свързано с Патриотичния фронт", обяви Симеонов.

Името на партията на Местан ДОСТ било насочено към електората, който гласуваше за ДПС. "Разделението на поддръжниците на ДПС и на ДОСТ е дори териориално - основната подкрепа за агентурната партия на Местан е Кърджали. Североизточна БГ - ще си останат верни на ДПС. Изселниците - ще гравитират в по-голяма степен към ДПС, защо не и към ПФ?", каза Симеонов и обяви, че в избирателните секции в Бурса, Истанбул между 500 гласа се получавали и 20-25 за ПФ. "Като знаете как дивашки се организират изборите", загатна патриотът.

Според него Турция е в конфликт с всички свои съседи, без България. Южните ни съседи ще подкрепят Местан, убеден е Симеонов. "Партията на Касим Дал не можа да се реализира. Нашите служби трябва да бъдат внимателни там, от самото създаване това е протурска партия", заяви Симеонов.

Относно скандалите в сферата на образованието той поиска 100 дни толеранс към новия министър Меглена Кунева. "Надали тя разбира нещо от образование", каза Симеонов.

“Козият рог” помогна за формирането ми като творец, каза Емир Кустурица

Той е недоволен от изваждане на единственото произведение на Николай Хайтов от учебната програма. "Козият рог" е най-големият ни филм и най-четения и превеждан разказ в цял свят. Интересът и въздействието на това произведение е страхотно".

Актьорът Антон Горчев щеше да навърши 76 години

Актьорът Антон Горчев щеше да навърши 76 години

Филмът "Козият рог" е първия пробив на страната ни зад Желязната завеса

Според него спирането на обществените поръчки е рекламна кампания на премиера. За АМ "Хемус" двете поръчки бяха спрени, защото няма финансиране, европари няма, трябва да се осигурят", каза Симеонов. "Имаше решение да не участваме във властта при това управление и този премиер", заяви на финала на разговора Симеонов.