Министерство на туризма няма компетенции за строителство по морето. Това стана ясно от думите на министъра на туризма Николина Ангелкова пред депутатите по казуса "Алепу".

Само преди два дни министърът на туризма призна, че скандали от типа на "Алепу" влияят негативно върху имиджа на страната ни, включително и защото се отразяват от чужди медии.

Преди дни стана ясно, че екоминистърът Емил Димитров отказва да спре строежа на "Алепу". 

Ангелкова: Скандалите с бетона по морето вредят на имиджа на туризма ни

Ангелкова: Скандалите с бетона по морето вредят на имиджа на туризма ни

Защото се отразявали и от чуждите медии

Припомняме, случаят със строежа на плаж "Алепу" придоби отново широк обществен отзвук през последните дни, след като вече веднъж бе спрян миналата пролет.

Екозащитници изразиха предположение, че свлачището на плажа е било активирано умишлено, за да има претекст за изграждането на брегоукрепителното съоръжение, което обаче съмнително прилича на хотел. От Камарата на геодезистите определиха въпросната конструкция като гавра със закона.

Ревизоро отказва да спре строежа на "Алепу" - не бил екологична бухалка

Ревизоро отказва да спре строежа на "Алепу" - не бил екологична бухалка

Проектът не му приличал на защитна стена, а на хубав хотел

Според оценката на шефа на ДНСК Иван Несторов заяви, че няма основание на този етап ДНСК да се намесва в наличния до този момент строеж и в плановете, тъй като службата може да коментари само разрешенията и документацията.

Върховна административна прокуратура сезира началника на Дирекцията национален строителен контрол да извърши незабавна проверка на законността на строежа на плаж "Алепу".

Държавното обвинение обяви разрешението за строеж на обекта за нищожно с мотива, че не може да се издават две разрешителни за един и същи имот.