Най-малко очаквахме всички Бисер Петков да си подаде оставката. Това коментира вицепремиерът Валери Симеонов в отговор на въпрос на news.bg за оставката на социалния министър, чиято работа влиза в неговия ресор.

По думите на Симеонов Петков бил съвестен човек и професионалист, възпитан и интелигентен. "Не мисля, че оставката беше навременна", обясни той.

Майки на деца с увреждания продължават протестите, оставка не са искали

Майки на деца с увреждания продължават протестите, оставка не са искали

В създалата се ситуация могат обаче да организират по-мащабен протест за оставката на целия кабинет

За становището на протестиращите майки, които са убедени, че оставката е, за да не се приеме Закона за личната помощ, Симеонов увери, че "ще се бръкне в раната".

"Тук мнението на майките, мнението на бащите няма никакво значение, важно е мнението на изпълнителната власт, която има отговорност да осигури и да опазва бюджета на държавата, който се формира от данъците на всичката нас", заяви вицепремиерът.

Социалният министър Бисер Петков подаде оставка
Обновена

Социалният министър Бисер Петков подаде оставка

Премиерът Бойко Борисов прие оставката на Петков

Всички искали повече пари. 

"Нормално е да искат, но дали ще ги получат е друг въпрос. Като задавате въпроси, не внушавайте, че каквото кажат майките, това ще стане", подчерта Валери Симеонов.

"Всичко е въпрос на възможности на държавата", поясни той. Не са само те в тежко положение, има и други социални слоеве, каза вицепремиерът. За пример той посочи българските пенсионери.

Дали законът за личната помощ ще стане факт, зависело от наследника на Бисер Петков, обясни Валери Симеонов.

Кой ще е следващият социален министър - трябвало да се съгласува с Обединените патриоти.