Националният омбудсман Мая Манолова организира мобилна приемна във влака София-Варна. Железницата потегли в 6:55 часа от Централна гара София и по план се очаква да пристигне в морската столица на България след 8 часа. Докато пътува, Манолова се зае да изслуша проблемите на гражданите, информира БНР.

Стандартни са жалбите, които стигнаха до националния защитник на правата на гражданите и във влака. Проблемите, по думите на Манолова са: "банки, поръчителства, плащане на кредити, като поръчител, след това колекторски фирми, продажба на дългове, частни съдебни изпълнителни. Нещата, с които работим от години".

Манолова иска омбудсман в общини с над 10 000 души

Манолова иска омбудсман в общини с над 10 000 души

Предлага промени в Закона за местното самоуправление и местната администрация

Мобилната приемна бе отворена като отговор на отнемането на служебната кола и шофьор от Националната служба за охрана, които придвижваха омбудсмана към местата на срещите й с хората.

Припомняме, ден по-рано общественият защитник потегли с автобус и много медийно внимание към Стара Загора за представянето на местния омбудсман и млади защитници на гражданските права.

Омбудсманът лично проучва удобствата на обществения транспорт

Омбудсманът лично проучва удобствата на обществения транспорт

Посланието на Манолова е, че никой не може да я спре да си върши работата

С чувство за хумор преди да потегли с влака омбудсманът обяви, че това е подходящият транспорт до Варна.

"Осемте часа пътуване могат да бъдат уплътнени в разговор с хората в мобилна приемна. Тук са първите граждани, които излагат своите проблеми".

Тя почти се оплака от вниманието на медиите към нея, защото хиляди хора пътуват с обществения транспорт и това не се превръща в събитие. "Политици и представители могат да правят същото", каза Манолова.

Мая Манолова критикува остро проектобюджета на НЗОК

Мая Манолова критикува остро проектобюджета на НЗОК

Той превръща МС и НС в помощни органи на Агенцията по медицински надзор

Последният път, когато Манолова се е возила на влак, е било преди три години до Мездра, за да подкрепи протестиращи срещу закриването на влакове и линии.

"Непрекъснато сме на терен и няма как наличните автомобили, с които разполага институцията, да ги взема от колегите, за да ги ползвам аз. Но ние така или иначе ще се организираме, общественият транспорт дава огромни възможности", допълни Мая Манолова.