Изясняваме вътрешнопартийни проблеми на БСП. Няма политически натиск. Проверяваме това лице Георги Георгиев бил ли е член на партията (БСП) по времето, когато е кандидатствал за член на Комисията за противодействие на корупцията в Шумен. Това стана ясно от думите на вътрешния министър Валентин Радев на извънреден брифинг пред МВР.

Цацаров прехвърли тревогите на БСП в Шумен към Валентин Радев

Цацаров прехвърли тревогите на БСП в Шумен към Валентин Радев

Събирането на допълнителна информация не е възлагано от прокурора

Радев обясни, че МВР е направило проверката за членството в политическата партия на определен член на Комисията, защото така им е възложено от прокуратурата. Според него: "по политически причини ни изкарват виновни. Да се разберат какво правят, да не ни занимават и държавата да върти в кръг".

Съгласно закона член на държавна комисия няма право да членува в партия или коалиция. Прокуратурата поиска проверка и ние действаме, обоснова проверката вътрешния министър.

На извънредния брифинг той отговори и на депутата от БСП Драгомир Стойнев, който по-рано през деня поиска извинение от него. Няма политически натиск, каза вътрешният министър.

БСП с номинация за шеф на антикорупционния орган

БСП с номинация за шеф на антикорупционния орган

Пламен Георгиев е спряган за основен кандидат

Прокуратурата ни е възложила да проверим - Георги Георгиев член ли е на БСП от началото на 2017 г. когато е допуснат до конкурс на 26 януари. Той е назначен - август или септември в Комисията.
Искаме да установим има ли политическа дейност - изпратили сме писма - питаме и БСП за краткия срок, възложен от прокуратурата, да ни дадат някакви протоколи. Той гласувал ли е, ходи ли там, подписал ли се е. За това сме искали и копие за тези документи за 2017 г. Назначен ли е Георгиев или не е назначен, обясни Радев целта на проверката на МВР в Шумен.

Червена атака към МВР-шефа Валентин Радев

Червена атака към МВР-шефа Валентин Радев

Димитър Стоянов пита за ефективността на Икономическа полиция