За заплатите на полицаите не се разбрахме, а представихме ситуацията към момента и това, което министерството е заявило като бюджет. Това заяви вътрешният министър Христо Терзийски след заседание на Съвета за социално партньорство в МВР.

Още в първия възможен момент и ако ситуацията позволява, може да говорим за увеличение по-голямо от 15% на заплатите на полицаите от догодина и при евентуално оптимистично развитие от кризата с коронавируса, посочи Терзийски.

Полицаите се готвят за национален протест

Полицаите се готвят за национален протест

Синдикалната федерация планира поставянето на палатка пред Народното събрание

Той обясни още, че за някои полицаи увеличението на заплатите може да достигне до 20% през преизчисляване на допълнителни добавки и процент клас.

В общо финансово изражение говорим за 231,5 млн. лв. увеличение на бюджета в перо персонал. В същото време обсъдихме, че през тази година са увеличени някои други пера, като "време на разположение" и "нощен труд", каза още вътрешният министър.

Председателят на СФСМВР Валентин Попов заяви, че полицаите остават в протестна готовност, протестите продължават и до края на седмица може да обявят национална стачка.

На коя линия сме, пита МВР синдикатът, разтревожен и за родителите

На коя линия сме, пита МВР синдикатът, разтревожен и за родителите

Грозно е изместването на темата. Протестите ни са морални