Спрямо бившия премиер Бойко Борисов няма акция, а работещи институции от страна на изпълнителната власт. Има една опорка, че той не е на власт от много време, но ние живеем в завладяна държава - на Борисов, Иван Гешев, Сотир Цацаров и бе показано, че сме в държавата на Гешев.

Затова една от конкретните цели на ПП е промяна на статута на главния прокурор, промяна в съдебния закон, на КПКОНПИ. Това заяви пред Нова телевизия Настимир Ананиев, депутат от ВОЛТ, част от ПГ на Продължаваме промяната. За несвършена работа той даде за пример доклада на АДФИ, който "стои на трупчета". 

Иван Начев: Има леко охладняване между президентството и правителството

Иван Начев: Има леко охладняване между президентството и правителството

Начев посочи ощетяването на бюджета с половин милиард лева

Има много хора, които са злоупотребили с публичен ресурс, част от корупционни схеми, които трябва да понесат отговорност, хората от протестите искат точно оставка на Борисов и Гешев, каза той.

На въпроса дали целта е смяна на ВСС - Ананиев казва, че мандатът на ВСС изтича, както и на Инспектората е изтекъл. Той поиска да се търси съдебен контрол на прокурори, които отказват да си свършат работата. 

Емануил Йорданов: Арестът на Борисов не е капан за правителството

Емануил Йорданов: Арестът на Борисов не е капан за правителството

Васил Божков можело да бъде разпитан онлайн

"Вижда се липса на стандарт, когато се говори за Борисов и най-близкия му кръг - страхът е изписан там, защото знаят какво се е случвало", коментира още депутатът.

Той каза, че текат няколко разследвания, а европейските прокурори не са отрекли, че има такива за злоупотреби.

Европейският прокурор Лаура Кьовеши заявила с кого иска и не иска да работи в България, добави още народният представител. Очаквам МВР да си върши работата и да се стигне до прокуратурата, категоричен бе Настимир Ананиев. Мислите ли, че някой може да изнася сакове с пари от "Хемус" и няма да знаят финансовият министър и премиерът, запита той.

Ананиев каза, че на протеста в защита на Бойко Борисов пред полицията били докарани от ГЕРБ хора от общините, от Костинброд и това се проверява от партия "Продължаваме промяната".

Адвокат Людмил Рангелов: Беше ясно, че Борисов ще бъде пуснат без обвинение

Адвокат Людмил Рангелов: Беше ясно, че Борисов ще бъде пуснат без обвинение

Прокуратурата показа двоен стандарт