Колебанието на Борисов беше между малко и много, като малко означава да смени министри, много - да сложи някого на свое място. Така политологът Андрей Райчев коментира пред БНР рокадите в кабинета.

По негови думи в случая премиерът отстъпил малко.

Райчев заяви, че Борисов никога не защитава незащитими окопи. Такъв бил случаят с вече бившия финансов министър Владислав Горанов, който по думи на политолога си отишъл заради бизнесмена Васил Божков.

Според Райчев премиерът си развързва ръцете и даже има възможност да атакува.

Ремонтът на кабинета Борисов - 3: четирима министри си отиват

Ремонтът на кабинета Борисов - 3: четирима министри си отиват

Владислав Горанов, Младен Маринов, Емил Караниколов, но и Николина Ангелкова

Вторият окоп, който Борисов отстъпва, е министерството на икономиката, а третият - Ангелкова, като причината е вътрешнокоалиционна - искане на Валери Симеонов, коментира той.

"Има един непредаден окоп - фамозният Данаил Кирилов запазва поста си. Това е слаба огнева точка и мисля, че те ще съжаляват за нейното удържане", отбеляза още социологът.

По негови думи Борисов не се интересува особено какво ще стане вляво. Появата на антиборисовска линия вдясно обаче се смятала за най-главния въпрос. По тази причина според него Христо Иванов бил обвинен, че иска да превземе поста главен прокурор.

Според Райчев назначението на Кирил Ананиев за финансов министър е "технологично", тъй като външен човек трудно би вникнал в ситуацията.

Корнелия Нинова след ремонта: Агонията продължава

Корнелия Нинова след ремонта: Агонията продължава

Този филм сме го гледали 12 пъти - имитация на промяна

Най-големият коз на Борисов е заявката, че няма да бъде премиер от март, категоричен бе политологът.

По негови думи била огромна сила да кажеш "аз няма да бъда премиер, ще остана лидер на партия". Според него от политиците у нас такава сила има само Доган.

Райчев заяви, че никой не знае какво ще направи протестът, това било отвореното бъдеще, а Борисов вече изиграл своя ход.