"Не са необходими предсрочни избори, може да се окаже вредно. Това няма как да не се отрази на образа на България, който е тягостен, наситен с мрачни цветове." Това заяви пред БНТ президентът Георги Първанов (2002 - 2012 година). 

Според Първанов действията на опозицията са естествени, а управляващите дават лош тон в политиката с непрекъснатите скандали. По думите му сегашният кабинет има най-нисък коефициент за полезно действие.

Нинова: Оставката на Главчев е политическа победа за БСП

Нинова: Оставката на Главчев е политическа победа за БСП

Според нея ГЕРБ приемат оставката като компромис...

Относно създаването на антикорупционен орган Първанов заяви, че е необходимо да се търси баланс при назначаването на ръководителя на такъв орган, така че председателят да не се използва като политическа бухалка срещу опоненти.

Относно промените, предвиждащи отпадане на давността за престъпленията, свързани с масовата приватизация, президентът заяви, че подобна идея е била лансирана още преди ГЕРБ да поемат управлението на държавата. Идеята тогава била да се отворят икономическите досиета, където според Първанов се крият истинските зависимости. Първанов беше ясен и че падането на давността на този род престъпления няма да представи страната ни добре на европейската и световната политическа сцена, защото ще останат други престъпления, за които давността ще продължи.

"Не може всеки, който се е докоснал до властта, да почне да кърпи Конституцията по груб начин, това може да създаде конституционен нихилизъм в обществото", обясни Първанов.

Ламбо призовава Нинова да подкрепи промените в Конституцията
Обновена

Ламбо призовава Нинова да подкрепи промените в Конституцията

Предсрочни избори ще има. "Акцията тръгна и ще върви докрай", увери Данаилов

Първанов призова също така депутатите да преразгледат мораториума върху забраната за строителството на АЕЦ "Белене", за да не се изпусне последният влак за реализирането на проекта.

Държавният глава беше категоричен, че негови роднини не са печелили обществени пари. Той лично спирал роднини да работят на държавна работа.