Национален фронт за спасение на България (НФСБ) отрича твърденията, че е дала подкрепа и/или съгласие за назначаването на Габриела Козарева за директор на Агенцията по вписванията.

В позицията, разпратена до медиите, Националният изпълнителен комитет на ПП НФСБ заявява, че кандидатурата на Козарева не е обсъждана нито на политическия съвет на управляващата коалиция ГЕРБ - Обединените патриоти (НФСБ, ВМРО и Атака), нито е обсъждана и предлагана и на Коалиционния съвет на Обединени патриоти - НФСБ, ВМРО и АТАКА, както изисква подписаното коалиционно споразумение.

От НФСБ заявяват, че за това назначение е отговорна единствено партия "Атака".

Волен Сидеров защити назначението на Козарева

Волен Сидеров защити назначението на Козарева

Някой се притесняват, че от Агенцията по вписванията могат да станат ясни данни

Политическа партия НФСБ категорично възразява срещу лансиране на кадри "през задния вход" и то от името на коалиция Обединени патриоти, се посочва в позицията, подписана от Валери Симеонов, Данче Хаджиев, Валентин Касабов, Борис Ячев.

"Считаме подобно поведение за недопустимо, защото руши доверието в управляващата коалиция и не е полезно за държавата."

Работим денонощно по Търговския регистър, уверяват от Лирекс

Работим денонощно по Търговския регистър, уверяват от Лирекс

БСП и шефката на АП с позиции по случая

Припомняме, Габриела Козарева бе назначена със заповед на министъра на правосъдието Цецка Цачева на 20 август 2018 г., на поста изпълнителен директор на Агенцията по вписванията, след като от 10 август Търговският регистър се срина и от тогава системата е в колапс.

Назначението стана след като предишният директор на Агенцията по вписванията Зорница Даскалова подаде оставката си, провокирана от изказаното недоволство от работата й на премиера Бойко Борисов. Преди това Зорница Даскалова нямаше намерение да подава оставка.

От месеци в Търговския регистър знаят за възможен срив

От месеци в Търговския регистър знаят за възможен срив

Сметната палата не може тази година на направи одит

Към днешна дата - 23 август - Търговският регистър продължава да не работи, след като първоначално бе обявено, че кризата ще бъде преодоляна за един ден, после срокът за преодоляване на техническите затруднения беше удължаван съответно на три дни, седмица и др.

Вчера, сряда, 22 август, системата на Търговския регистър трябваше да бъде напълно възстановена. По време на обсъждането на проблема на извънредното заседание на парламента във вторник премиерът Борисов обяви нов срок - до края на седмицата.