С много ирония към БСП бе наситена декларацията на парламентарната група на ГЕРБ, прочетена за началото на пролетната сесия на парламента.

В нея се описва всичко свършено от кабината Борисов, предстоящото за вършене, както и успешно преодолените три вота на недоверие.
В тоя контекст бе „настъпена" левицата, заради провала на подготвяния от нея четвърти вот - за АЕЦ Белене.

Колеги от опозицията, опитвахте се да отклоните вниманието на обществото, да подменяте дневния ред. Стана ясен обаче задкулисния ви замисъл - единствено лъскането на вашия партиен имидж и политическа реабилитация, се казва в декларацията на ГЕРБ.

Тя констатира, че левицата не може дори да събере нужните подписи, за да поиска вот на недоверие.
Каква политическа алтернатива може да представлява партия, която обикаля като политически просяк в търсенето на 8 подписа? За всички е очевидно, че в резултат на вашите вътрешни лидерски скандали, принципите на вашата партия бяха пожертвани, заявяват герберите.

Положителното в случая според нас обаче е това, че вече никой не иска да стои на една страна с БСП, обявяват от партията на Борисов.

Вероятно вече всички партии разбраха, че вие колеги от БСП никога не сте искали да строите АЕЦ Белене.
Доказателството за това е, че нито сте подписали някакъв договор за строителството на атомната централа, нито сте стартирали строителството. Единственото, което сте свършили по въпроса е - да похарчите безсмислено стотици милиони, заявяват от ГЕРБ, се казва още в декларацията.

Частта й, занимаваща се с БСП приключва с констатацията, че евтиният предизборен популизъм на Станишев да гради образ на чужд гръб не е успял.
Ето защо, колеги в ляво, трябва да откриете друг начин да решавате лидерските си проблеми, съветват управляващите.