Започвайте опозиционни действия срещу ГЕРБ по места, призова БСП лидерът Корнелия Нинова по време на съботния пленум на левицата, в който участват 135 партийни членове.

Нинова бе категорична, че там, където има кметове на ГЕРБ, където има нередности и злоупотреби с обществени поръчки и корупция са нужни опозиционни действия.

Корнелия Нинова подчерта, че само критика на управлението не е достатъчна, а БСП трябва да предложи други решения за онези две трети от хората, които не харесват правителството на Бойко Борисов.

Тя посочи, че парламентарната група започва разговори с други партии, които не са във властта. Предвиждат се изнесени заседания на Националния съвет на партията по места в страната. Следващото такова заседание се очаква да е в Стара Загора.

Едно от най-важните решения, които трябва да бъде взето днес е участието на левицата в президентските избори.

БСП прави вътрешно-партиен „референдум” за президентския вот

БСП прави вътрешно-партиен „референдум” за президентския вот

Проектът на бюлетина съдържа два въпроса

Нинова заяви, че ще се задълбочава проблемът с парламентарните мнозинства и посочи, че очаква да бъдат формирани плаващи парламентарни мнозинства по конкретни решения. С това щяло да се внесе още по-голяма нестабилност, което пък пречело на реализацията на политиките.

Тя посочи, че очаква решенията в парламента да продължат да се взимат на база пазарлъци, а не в интерес на обществото.
„Вчера още една парламентарна група се разпадна”, коментира Корнелия Нинова по повод разформироването на БДЦ и повтори, че ще се задълбочава проблемът с парламентарните мнозинства.

Нинова напомни и че дълговете на страната продължават да растат с всеки изминал ден, а в същото време финансовото състояние на страната остава нестабилно.

Вчера обсъдихме в парламента новият заем, който правителството внесе за одобрение в Народното събрание. Към онези 16 млрд, които вкарват България в дългова криза и обременяват поколения напред, добавете още 1,2 млрд. лв.”, коментира Нинова.

По думите й се разиграват и партийни пазарлъци с изборното законодателство. Нинова визира внасянето и изтеглянето на предложения и поиска съпартийците й да одобрят предложен от ПГ на БСП - Лява България проект за мораториум върху Изборния кодекс, докато не се произнесе Конституционния съд и народът не си каже мнението по тези въпроси по време на референдума.