Отново ще натаманяват Изборния кодекс, за да си осигурят служебна победа - това ще е работата на парламента в следващите дни, след като поредното 14-то вето на президента бе отхвърлено според лидера та БСП Корнелия Нинова. В студиото на Нова телевизия Нинова отново изброи основните точки, по които социалистите се противопоставят на промените в правилата за провеждане на предстоящите избори, заради които депутатите и напуснаха пленарна зала.

БСП ще продължи бойкота на работата на парламента заради отлагането на машинното гласуване, начина на взимане на решенията в изборните секции, отмяната на възможността за касационна жалба във ВАС и отказа от изчистване на изборните списъци. Всичко това се прави според Нинова, за да се спечели служебна победа чрез сбъркани и подправени протоколи, носене на чували - всичко, което се виждали и досега, по думите на Нинова. Казваме че е възможно, а не че ще се случи, посочи лидерът на БСП и отговори на въпрос за конкретни примери: "Смятам, че фалшификации е имало във всички избори до момента."

Нинова изчаква часове, за да види точно какви каши забъркват от ГЕРБ

Нинова изчаква часове, за да види точно какви каши забъркват от ГЕРБ

Етикетът на всичко това е подигравка с правото и с парламентаризма

Депутатите на БСП няма да се върнат в парламента. Целта на този бойкот е да се защити върховенството на закона и да се открои истината за задкулисието и сделката ДПС - ГЕРБ. Корнелия Нинова вярва, че хората ще разберат целите им.

Съюзът ДПС - ГЕРБ съществува отдавна, заяви лидерът на социалистите и посочи като доказателство раздаването на пари на общините, промените в Изборния кодекс и начина, по който те са направени, признат и от самия Цветан Цветанов.

Говоря с факти, отсече Нинова и по темата за опрощаването на дълговете на вероизповеданията с промените в закона, които предстоят да се гласуват днес в пленарна зала. Нинова отрече категорично да е постигнато съгласие на Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС). "Говорихме за спиране на външното финансиране, но нито дума за опрощаване на задълженията", посочи Нинова.

ДПС към Нинова: Преиграхте!

ДПС към Нинова: Преиграхте!

Не трябва да си играем на политика за сметка на националната сигурност, отсече Цонев

Лидерът на БСП отхвърли въпроси за това дали БСП не имитира шумно опозиционност. По думите й важно е да има принципно опозиционно поведение. Защо не опростим задълженията на общинските болници или на бедните хора, попита Нинова, а ще се опрощават задължения на мюсюлманското вероизповедание. В доклада за КСНС пише, че състоянието на здравеопазването и бедността също са проблем на националната сигурност, допълни лидерът на социалистите.

Нинова открои и това, че на фона на предстоящите европейски избори, когато в Европа се говори за гарантирана минимална заплата, в България такава тема не присъства изобщо. Тя призова да започнем да говорим за истинско намаляване на различията в Европа, тъй като въпреки че постоянно се говори за икономически ръст, това продължава да не се усеща от хората в техните заплати и пенсии.

Корнелия Нинова отказа да говори за подреждането на листите на БСП както за евроизборите, така и за местните избори. За едните отпрати въпросите след седмица - две, а за вторите - август месец.