Коалицията на омертата затворила дебата за НПК. От това се оплака Корнелия Нинова в по-скоро гневна декларация от името на левицата. От трибуната на Народното събрание тя попита дали след изнесеното от Радостин Василев дебатът може спокойно да продължи.

Става въпрос за кулминация на паралелната държава, смята лидерът на БСП. Става въпрос за скрити договорки на коалиция на имунитетите, отчете Нинова. Тя вижда международен скандал в записите, където се говори за договорки с Урсула фон дер Лайен и посолства. Къде сложихте България, пита лидерът на БСП. Вие - евроатлантиците, съсипахте хубавите евроатлантически ценности, недоволна е тя и сподели, че е шокирана.

Какво стана с вас, хора, обърна се тя към ПП/ДБ. Станахте пералня на Борисов и миялна, обвини Нинова бившите си коалиционно партньори.

ПП скочиха: Провежда се активно мероприятие на дълбоката държава

ПП скочиха: Провежда се активно мероприятие на дълбоката държава

Радостин Василев е само инструмент на службите

Според нея много въпроси почти нямат нужда от отговори. Нинова обаче не е съгласна в внасянето на юруш на промените в НПК, а и според нея през закона правели парламентарен преврат с цел на свалят Гешев и да изперат Борисов.

Явно целта била да се смени Гешев с Пешо, който да им е удобен.

БСП отказва да участва в заседанието и напусна пленарна зала.

Ударно депутатите гледат механизма за контрол на главния прокурор

Ударно депутатите гледат механизма за контрол на главния прокурор

Депутатите се заеха с второто четене на НПК

Припомняме, че в последния парламент, който изкара пълен мандат - третото правителство на Бойко Борисов - основно поведение на опозицията в лицето на БСП с лидер Корнелия Нинова беше напускане на пленарната зала и неучастие в законодателния орган за определено време.

Депутатите на БСП напускат парламента
Обновена

Депутатите на БСП напускат парламента

Националният съвет на левицата реши