"От днешната среща на управляващата коалиция ме впечатли желанието им тепърва да започнат диалог с парламентарните партии за намиране на съвместно и разумно решение за размера на субсидиите".Такъв коментар направи лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти в Ямбол, където БСП проведе своето Изпълнително бюро днес. Припомняме, че БСП отново обяви, че тръгва по страната за срещи с избирателите.

По темата за партийните субсидии Нинова определи случилото се дотук като "загуба на време и отклоняване на общественото внимание от съществените въпроси".

В БСП убедени, че със субсидията се мачка опозицията преди местния вот

В БСП убедени, че със субсидията се мачка опозицията преди местния вот

Драгомир Стойнев настоя отново за диалог

Нинова припомни и инициативата на БСП от миналата седмица, когато покани именно на такива разговори останалите партии в парламента. ГЕРБ тогава отказаха, а Обединени патриоти не се отзоваха в уречения ден и час. На срещата дойдоха единствено ДПС.

"Позицията ни продължава да е за намаляване на субсидията, но не и на 1 лв.", заяви отново днес Нинова и повтори, че БСП разполага с различни разчети за размера на партийните субсидии така че могат да извадят и аргументите си пред другите партии.

Социалистите са против частното финансиране на партиите.

Корнелия Нинова подозира подмяна в отхвърлянето на партийните субсидии

Корнелия Нинова подозира подмяна в отхвърлянето на партийните субсидии

По думите й българските граждани са били употребени от Борисов