Не е обсъждано руският посланик у нас Елеонора Митрофанова да бъде отзована. Това стана ясно от коментара на първия ни дипломат Теодора Генчовска пред медиите преди заседанието на външната парламентарна комисия.

Тя обаче обвини руския дипломат във вмешателство във външната политика на страната.

Митрофанова предупреди да не изпращаме никъде оръжия

Митрофанова предупреди да не изпращаме никъде оръжия

Увери, че Русия е надежден гарант на енергетическата сигурност от световно ниво

Не е обсъждано да дадем допълнителна помощ за Украйна освен хуманитарната подкрепа.

Бежанската вълна ще се увеличи не само към България, но и към Полша, са очакванията на министър Генчовска. По данни на ООН към понеделник над 3 милиона за украинските бежанци. Над 10 милиона са вътрешно разселените, които също могат да потеглят към Европа. Външният министър изтъкна, че се полагат всичко усилия бежанците да се чувстват добре у нас.

Митрофанова иска да гледаме на Донбас сега като на Освобождението преди 144 г.

Митрофанова иска да гледаме на Донбас сега като на Освобождението преди 144 г.

Това е наш общ празник, заявява Митрофанова

Припомняме, че малко по-рано на брифинг в Министерски съвет, премиерът Кирил Петков анонсира последстващи стъпки спрямо изказвания на руския посланик Елеонора Митрофанова, с които тя си позволява да се изказва от името на българския народ срещу българските власти. 

Една евентуална среща между Кирил Петков няма да е първа. В началото на март месец заради нейни изявления Министерство на външните работи поиска официално извинение, които Митрофанова поднесе обаче пред Кирил Петков.