Председателят на Агенция „Пътна инфраструктура” Лазар Лазаров ще изгори заради нередни обществени поръчки.

Това заяви в студиото на „Здравей, България” председателят на ДСБ Радан Кънев.

По думите на Кънев започналите обиски в конкретни фирми ще доведат до Агенция „Пътна инфраструктура”. "Тогава ще видим дали върху хората на Бойко Борисов и Делян Пеевски в пътната агенция има чадър в прокуратурата или няма”, закани се още Радан Кънев.

„Истинската двуглава ламя в българската политика е ГЕРБ, а не ДСБ”, коментира още той.

Като пример Радан Кънев посочи, че депутатите на ГЕРБ гласуваха "за" задължително гласуване, а на следващия ден Бойко Борисов излиза и заявява, че е против.
"Но не забравяте, че всичко това може и да е театър", допълни Кънев.

Едва удържахме партията да остане в Блока, коментира Радан Кънев ден след Националното събрание на ДСБ вчера, от което се очакваше отговор на въпроса остава ли партията в Реформаторския блок.

ДСБ вчера взе едно зряло решение с много голямо убеждаване на залата, че има нужда да се борим за единството на Блока, като хора, като граждани, като партийни членове, коментира Кънев.  

Всеки в Блока и извън него знае, че няма Реформаторски блок без ДСБ. Три месеца ДСБ е в опозиция, припомни депутатът.

Това беше предостатъчно време, освен ДСБ да си изговори разговора, който приключи вчера, и Гражданският съвет да си го изговори. В този период две от партиите в блока извървяха значителен път. Защо трябва да спрем този процес на узряване на Блока?! - коментира още Радан Кънев.

Председателят на ДСБ бе категоричен отново и че Петър Москов няма да бъде изключван от ДСБ.