Калоян Паргов обяви БСП за втора сила в София, след като бе трета досега, като според него ще има 15 общински съветници, коментира той пред БТВ. Относно гласовете на "градската десница" за балотажа между Фандъкова и Манолова, хората сами да изберат статукво или промяна.

"БСП не е била на балотаж от 14 години, това е успех. Резултатът на Мая Манолова е на всички, които са подкрепили гражданския кандидат", допълва той.

Методи Лалов от "Демократична България" очаква 13-14 съветници в София. Няма да има никакво връщане на жестове, безпринципни коалиции и договорки не може да има, всичко ще е на светло, пред гражданите, добави той.

По думите на Лалов, по съществените въпроси ГЕРБ и БСП гласуват заедно, а демократите не са готови на компромис с обществения интерес, в СОС той вижда непрозрачна работа.

Мая Манолова съгласна на дебат с Фандъкова очи в очи

Мая Манолова съгласна на дебат с Фандъкова очи в очи

Научила от медиите за поканата на ГЕРБ

Ще имаме събиране и ще изразим позиция, обясни Паргов, дали БСП ще поиска подкрепа от демократи. Според него кандидатите на промяната в София са Манолова, Игнатов и Бонев.

Лалов призова гражданите на София да подкрепят кандидатите на "Демократична България" за районни кметове, защото те могат да доведат до промяна.

Попитан как общинските съветници от "Демократична България" ще гласуват в общината, ако Манолова стане кмет, Лалов обясни, че "всяко решение, което е в полза на гражданите и съответства на нашата управленска програма ще бъде подкрепяно. Не подкрепяме личности и управленски решения, ако не съответстват на програмата ни."

За Паргов, "голямата цел е Мая Манолова да бъде кандидатът на промяната, която всички ще подкрепим".

Социолози: Идеята на Радан Кънев вярна, но неосъществима сега

Социолози: Идеята на Радан Кънев вярна, но неосъществима сега

Нито ГЕРБ, нито БСП са мобилизирани в София