Пълзящ авторитаризъм видя лидерът на БСП-София Калоян Паргов в акцията на прокуратурата, която влезе в сградата на президентската администрация. Управлението на ГЕРБ вкара страната ни в стопанска безпътица, обяви той пред делегатите на столичната партийна конференция.

Търпението на почтените граждани очевидно е изчерпано, убеден е социалистът. Правата на всеки човек са накърнени, когато правата на един от нас за заплашени, категоричен бе Паргов. Според него, хората настояват за промяна и я очакват незабавно. Те искат справедливост и възмездие, смята лидерът на БСП-София. Държавността се разпада, смята още той.

Срокът за годност на това правителство и на това управление изтече, допълни Паргов. Според него правителството е вредно за здравето на всички и левицата е длъжна да победи ГЕРБ.

Социалистът очаква всякакви аватари в политическото пространство да поставят под съмнение бъдещето на България. Той посочи, че с машинации и измами управляващите не позволили на левите да ги победят. Обстановката е изключително сложна в икономически и в политически план и за света, и за Европа, и за страната, притеснен е лидерът на БСП-София.

Според Калоян Паргов живеем в състояние не само на здравна, но и на социална , политическа и икономическа криза. Регионът около нас ври и кипи, предупреди още той. Въздухът в София трепери и е изпълнен с напрежение, по думите му. Налице е изключително голяма, реална и непосредствена заплаха за нашето съществуване, убеден е той.

Акцията в президентството - опит за превземане на властови територии

Акцията в президентството - опит за превземане на властови територии

Адвокат Николай Хаджигенов: Свободата ни е почти мъртва

Припомняме, акцията на прокуратурата бе ден след извънредното изявление на държавния глава, в което той призова Националната служба за охрана (НСО) да спре да охранява почетния председател на ДПС Ахмед Доган и депутата от ДПС Делян Пеевски, като и посочи, че пряко отговорен за решенията кой да бъде охраняват е изпълнителната власт в лицето на премиера Борисов.

Повод за изявлението му беше инцидент, при който бившият правосъден министър от кабинета "Борисов-2" Христо Иванов отиде на плаж Ресенец, където е лятната резиденция на Доган, но беше изблъскан от охранители, които не се легитимираха.

Охранителите си позволиха да хвърлят и националния трибагреник, който Иванов заби на плажа - изключителна държавна собственост, според Конституцията, чл. 18, ал.1. От НСО първоначално отказаха да признаят, че тези гардове са техни, но след това президентът Румен Радев заяви, че охраната там е на НСО, но поясни, че той няма контрол върху НСО. Това е станало със законодателството от 2015 година, с което за службата се отменя реалния контрол върху нея от страна на държавния глава.

При безпрецедентното влизане на прокуратурата в президентството бяха арестувани четирима.

Димитър Стоянов: Обиските в президентството уронват престижа на България

Димитър Стоянов: Обиските в президентството уронват престижа на България

Все още съм главен секретар (на президента) и няма причина да не бъда такъв, каза той