"Не може така да се генерализира. Една кампания, особено политическа, която руши имиджа на този бранш, създава липса на конкурентоспособност на нашите строители", коментира пред НоваТВ председателят на парламентарната Комисия по регионална политика Искрен Веселинов от Обединени патриоти.

Той коментира, че няма как да се инспектира качеството на пътна настилка, поставена преди много време, дори и защото тя вече е износена, а проверки трябва да се правят скоро след дадена строителна дейност.

"Никой не може да скрие, че в България има корупция и търгуване на дъмпингови цени, което често се отразява върху качеството на строителството", допълни депутатът.

"Големият проблем на българското пътно строителство е това, че нямаме достатъчно пари да си ремонтираме пътищата. Този проблем обаче вече е решен. С въвеждането на тол системата спираме да финансираме международният трафик. Българските граждани ще усетят промяната до две години", обясни Веселинов.

Патриотите защитиха строителите

Патриотите защитиха строителите

Недоволството на бранша било основателно

Припомняме, на 16 октомври 2018 г. от Строителната камара в открито писмо до премиера и лидерите на политическите партии настояха да им се защити доброто име. Браншът е подложен на "безпрецедентни и злостни атаки, зад които прозират политически интереси", пише в писмото.

Изтъквайки, че към момента увреждането на търговския престиж и доброто име на компании не е наказуемо, те споменават за законодателни промени и бързо съдебно производство в този контекст.

След това писмо от Камарата се срещнаха с лидерите на всички парламентарни групи.

Вчера президентът Радев обясни, че в разрешаването на проблема изключително важна роля има отношенията между изпълнителната власт и строителните фирми и организации.

Преди срещата си с държавния глава строителите бяха в Министерски съвет и в Народното събрание. Вчера сутринта с машини и техника те показаха недоволството си от кампанията, която опозицията в лицето на БСП и депутата Елена Йончева водят срещу тях.

Ако нападките продължат, търсете строителите ни в чужбина

Ако нападките продължат, търсете строителите ни в чужбина

Строителите молят Борисов да не се огъва, а да защитава строителите