Областния съвет на БСП Пловдив прие отворено писмо до членовете на Националния съвет на БСП, в което те изразяват своята категорична подкрепа за лидера на социалистите в областта Георги Гергов.

В писмото ясно се заявява, че демонстрираното отношение от страна на председателя на Националния съвет на БСП Корнелия Нинова в национален ефир обезсмисля положените от членовете и симпатизантите на БСП усилия, чийто резултат е над 88 000 гласа подкрепа за "БСП за България" и спечелването на 7 мандата в настоящото Народно събрание от област Пловдив.

Гергов хвърли оставка и обеща да "вади скелети"
Обновена

Гергов хвърли оставка и обеща да "вади скелети"

Не напуска обаче БСП, на която е член от 41 години

Социалистите в Пловдив обвиниха Нинова, че въпреки заявените позиции, че въпросите ще се решават в БСП, е не по медиите, лидерът на БСП лично е нарушила това свое обещание.

На заседанието на Областния съвет на БСП Пловдив червените изразиха и мнение, че такива "еднолични" действия рушат духа на колективизма, с който БСП винаги е изпъквал.

Според тях изложените от Нинова доводи, че Георги Гергов е направил много за БСП, но трябва да подаде оставка като член на ИБ на НС е неубедително. Социалистите искат отговор на въпроса кое е наложило това решение, кой ще получи дивиденти от раздора в БСП и кому е изгодно това? Социалистите настояват и за среща с Корнелия Нинова в удобно за нея време, но в рамките на 10 дни.

Георги Гергов няма от какво да се срамува

Георги Гергов няма от какво да се срамува

Лидерът на БСП Корнелия Нинова предложи да се гласува оставката на Гергов

Припомняме, миналата седмица се разпространи по социалните платформи видео, в което бизнесменът Сашо Дончев обяснява по време на бизнес среща с дамски клуб за разговори между него и главния прокурор Сотир Цацаров и за оказван му натиск да спре подкрепата си за политическа партия "Да, България" и телевизия BiT. По-късно стана ясно, че срещата се е провела в офис на бизнесмена и член на ИБ на БСП Георги Гергов в ЦУМ в София, а самият социалист бе определен като посредник.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че не приема такова поведение от страна на член на ИБ на БСП и ще поиска оставката на Гергов на Националния съвет на социалистите.

Самият главен прокурор излезе с официална позиция по въпроса, в която отрича обвиненията за това да е оказвал влияние, а напротив - тълкува последните събития като опит да се окаже натиск върху прокуратурата.

Ламбо: Щеше да стане Содом и Гомор, ако Нинова беше замълчала за Гергов

Ламбо: Щеше да стане Содом и Гомор, ако Нинова беше замълчала за Гергов

По повод на оставката...

На заседанието на Областния съвет червените подчертаха, че "БСП винаги е устоявала своята демократичност чрез отчитане и съобразяване с мнението не само на своето ръководство, но с това на редовите социалисти. Вие спечелихте делегатите на Конгреса от област Пловдив точно с това обещание, че ще се допитвате до членовете на партията, че всичко ще се решава вътре в БСП, а не по медиите".