Не се създава спокойствие и сигурност в обществото. Тази позиция за газовите преговори изрази пред bTV Татяна Буруджиева.

Всичко вече може да се случи в България, българските политици отказват да се държат с нормалност, смята тя. По думите й всяко правителство може да си назначи хора, с които да работи. Според Буруджиева българските граждани очакват от политиците да чуят какво ще направят, а не да ги гледат как пеят и танцуват.

Професор Росен Стоянов смята, че е озадачаващ фактът, че премиерът Гълъб Донев не иска да каже с кого се преговаря за доставките на газ. Президентът взема всичко на ръчно управление, според него, и така обезличава служебния премиер.

Петков учуден, че служебният кабинет не е приел корабите с газ

Петков учуден, че служебният кабинет не е приел корабите с газ

Според Александър Николов е можело газът да бъде препродаден, ако няма къде да се разтовари

"Нужно ли е на България служебно правителство?", попита той.

Стоянов съветва политиците у нас в кампанията да са в българския контекст.

Иво Инджов смята, че протестите у нас ще ескалират. Той вижда разнобой в говоренето между служебния премиер и министъра на енергетиката. Според него няма да е странно, ако след изборите има коалиция ПП-ДБ-БСП. Не трябва тези коалиции да се натоварват с идеологически очаквания, призова той. За Инджов референдум за президентска или полупрезидентска република е противоконституционен.