Издадохме държавата в отлично финансово състояние, обяви на брифинг Венко Сабрутев от "Продължаваме промяната". Повод за изказването му бе вчерашното разминаване в данните между Асен Василев и служебния министър на финансите за размера на фискалния резерв.

Проблем с държавния бюджет няма, няма проблем и с фискалния резерв, подчерта Сабрутев. Той е в размер на 9,9 милиарда лева. Фискалният резерв е като обикновена разплащателна сметка, обясни депутатът, и в момента е по-нисък, защото са направени планирани разходи, а се чакат приходи, които идвали по-късно. За отправна точка се взема края на месеца, когато са пристигнали всички приходи, а в началото на месеца се правели разходите.

ГЕРБ искат Асен Василев да върне 1 млрд. лв. на енергетиката

ГЕРБ искат Асен Василев да върне 1 млрд. лв. на енергетиката

Увеличението на тока ще вдигне общата инфлация

Изненадани сме леко, че това изведнъж се проблематизира, смята и Георги Ганев. Проблем с бюджета няма, категоричен бе той.

Според ПП/ДБ президентът плаши хората, че държавата ще фалира.

От своя страна депутатът Мартин Димитров коментира, че сега фискалният резерв е с 50% по-висок, отколкото когато Бойко Борисов е напуснал властта през 2021, а тогава казвал, че всичко е наред.

Истинският проблем са разходите, които гласували от ГЕРБ, които ги нямало в бюджета, по думите му. Оставихме бюджета в много добро финансово състояние, от тук нататък отговорността е на ГЕРБ, категоричен бе той. Бюджетът е стабилен, по думите му. Сега важно било да се успокоят хората.

От тук отговорността как ще се развива държавата е на служебния кабинет, категорични са от ПП-ДБ.

На Борисов му липсва мазнинката в бюджета

На Борисов му липсва мазнинката в бюджета

Няколко милиарда са похарчени в последните няколко дни на правителството