По-голямата изборна активност ще даде възможност в следващия парламент да има по-голяма представителност на партии и коалиции извън статуквото от 44-то Народно събрание. Това се казва в становище на партия "Волт", което бе внесено в администрацията на президентската институция. В него те призовават президентът да насрочи изборите на 18 или 25 април, като дават 6 аргумента за това.

Според лидера на партията тези избори са ключови за България. По думите на Настимир Ананиев, за да няма четвърто правителство на ГЕРБ, изборите трябва да се насрочат за края на април. Трябва да се справим със страховете на хората и да дадем възможност на повечето от тях да гласуват, заяви той.

Здравните власти показват план след президентския указ за датата на изборите
Обновена

Здравните власти показват план след президентския указ за датата на изборите

Епидемията е непредсказуема, предупредиха медиците

Припомняме, по време на протестите лидерът на партия "Волт" Настимир Ананиев през лятото беше редом с бившия обмудсман и бивш кандидат за кмет на София Мая Манолова, която оглавява движение "Изправи се.БГ". При сключването на споразумението между "Изправи се.БГ" и лидерите на антиправителствените протести "Отровното трио" бе споменато и участието на партия "Волт".

Радев не вижда никаква подготовка и готовност за избори
Обновена

Радев не вижда никаква подготовка и готовност за избори

Премиерът е зашеметен и не се ориентира