Информацията относно източниците на финансиране на сделката по продажбата на бизнеса на ЧЕЗ Груп в България незабавно е стигнала до Народното събрание. Информацията е предоставена от кабинета на премиера Андрей Бабиш след като беше поискана от премиера Борисов при проведения телефонен разговор между двамата вчера.

Бабиш готов да даде документите по сделката на ЧЕЗ

Бабиш готов да даде документите по сделката на ЧЕЗ

Проверката в Чехия сочи, че проблеми няма

От правителството обясниха, че върху информацията гриф за сигурност няма. Поради факта обаче, че тя не е съставена от орган на изпълнителната власт в България и съдържа данни за евентуални бъдещи банкови операции, е заведена в секретното деловодство на Народното събрание.

Подчертава се, че това е първата е първата официална информация по сделката и тя е била предадена на народните представители незабавно след получаването й.

БСП видя правителството зад Гинка Върбакова

БСП видя правителството зад Гинка Върбакова

Внесли са искане за създаване на комисия в Народното събрание

Припомняме, от БСП поискаха веднага да се разсекрети информацията. Жельо Бойчев настоява утре на комисия да дойде ръководството на Българската банка за развитие (ББР), която излъгала, че няма отношение към сделката. Правителството стояло зад Гинка Върбакова, по мнението му.

Делян Добрев от своя страна обясни, че няма нужда да се правят извънредни комисии в Народното събрание, защото си има постоянно действащи комисии, които се занимават с тази тема. Той изтъкна, че ако може документите по сделката, ще се разсекретят.

Добрев не вижда смисъл от комисия "ЧЕЗ"

Добрев не вижда смисъл от комисия "ЧЕЗ"

Само щяла да харчи от бюджета на парламента