За да наваксат със законодателната си дейност, депутатите ще работят извънредно преди Коледа.

В последната си седмица преди дългата коледно-новогодишна ваканция народните избраници ще започнат да „коват” закони още от вторник. Народното събрание ще се събере на извънредно заседание на 15 декември – вторник, от 11.00 часа, но без точно определен краен час.

Депутатите ще имат една единствена задача тогава, а именно приемането на второ четене на новия Кодекс за застраховането. Чисто новият кодекс обаче съдържа в себе си над 600 члена, което означава, че народните избраници може би останат до късно в извънредния си работен ден.

Съществена промяна в кодекса е въвеждането на онлайн застраховане и то без дори електронен подпис. Така само с едно кликване ще може да сключваме задължителната застраховка „Гражданска отговорност”, както и автокаско.

Стикерите и хартиеният договор обаче все още не остават в историята, дори и с онлайн застраховане, като куриер ще трябва да ги донесе след сключване на застраховка. Въпреки това управляващите се зарекоха, че ще вървят в посока отпадане на стикерите още от 2017-та година.