Президентът на Косово Хашим Тачи удостои българския премиер Бойко Борисов с Ордена на независимостта за заслугите му за свободата и независимостта на страната. Отличието се връчва по случай 10-годишнината от обявяването на независимост на Косово, съобщиха от Министерски съвет.

Този орден е за личните Ви заслуги и лична ангажираност в подкрепа на Косово, за заслугите на българския народ за развитието на приятелските отношения между двете страни, за предстоящата среща в София. Знаем, че българите навсякъде ще ни посрещат и навсякъде ще усещаме българския дух, посочи президентът на Косово Тачи.

Борисов отива в Косово, за да говори с Тачи за евроинтеграция

Борисов отива в Косово, за да говори с Тачи за евроинтеграция

Ще се срещне и с шефа на делегацията на ЕС в Косово Наталия Апостолова

В отговор Борисов заяви, че приема ордена като знак към българския народ, който изстрада войната, но винаги е подкрепял борбата за свобода, независимост, демокрация, мир и просперитет на целия регион.

Посещението на министър-председателя Бойко Борисов в Косово започна със среща с президента на страната Хашим Тачи. На нея се обсъдиха възможностите за задълбочаване на евроинтеграцията на страните от Западните Балкани и гарантирането на мира и сигурността в региона.

Балканските политици разбраха, че единственият път е към ЕС и НАТО, доволен Борисов

Балканските политици разбраха, че единственият път е към ЕС и НАТО, доволен Борисов

Обмислят създването на обща Балканска авиокомпания