Обстановката навсякъде е спокойна, всички извънредни действия имат превантивна цел, военнослужещите работят в координация и сътрудничество на високо ниво със служителите от „Гранична полиция“, заяви министърът на отбраната Николай Ненчев. Той изрази и категоричност по отношение изпълнението на задълженията на военнослужещите съобразно разписаните план и инструкции. „Предприели сме всичко необходимо, за да се осигури, макар и при засилени мерки, спокойното преминаване през граничните пунктове“, изясни още той. Това съобщиха от пресцентъра на министерството на отбраната. 

Министърът на отбраната Николай Ненчев и началникът на отбраната генерал Константин Попов са провели работна среща в Регионална дирекция „Гранична полиция“ – Елхово днес във връзка със събитията в Турция.

Изпращаме още войници по границата, Турция ни уверила, че натиск няма да има
Обновена

Изпращаме още войници по границата, Турция ни уверила, че натиск няма да има

Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на извънреден брифинг

Припомняме, по-рано днес премиерът Бойко Борисов заяви, че е изпратил на границата военния министър Николай Ненчев, вътрешния министър Румяна Бъчварова, главният секретар на МВР-Георги Костов, началника на генералния щаб. 230 войници допълнително са изпратени там.

Имам пълните уверения на всички, че границата няма да бъде поставена под натиск. Имаме комуникация с турското правителство, с премиера, с посланик, заяви премиерът по време на извънреден брифинг в Министерския съвет след среща с турския посланик. 

На срещата са присъствали директорът на Регионална дирекция „Гранична полиция“ – Елхово комисар Радослав Сотиров, командирът на 42-ри механизиран батальон – Ямбол подполковник Атанас Георгиев и други. Министърът лично се е запознал с настоящата ситуация по всички гранични пунктове на българо-турската граница. 

Попов благодари на Регионална дирекция „Гранична полиция“ за постигнатото много добро взаимодействие като подчерта, че българските военнослужещи са подготвени за съвместните действия. 

Ненчев и Попов посетиха граничен контролно-пропускателен пункт Лесово, гранично полицейско управление Елхово и гранично полицейско управление Болярово.